Eerste MOTO Point van Nederland geopend

23/06/2009 14:00

TOTAL Nederland N.V.

Op 23 juni 2009 is het eerste MOTO Point van TOTAL, het speciale tank- en wasconcept voor motoren, in gebruik genomen. Uniek in Nederland. Uniek in Europa.

Het aantal motorrijders in Nederland stijgt. In de afgelopen acht jaar is de motormarkt in Nederland gemiddeld met 4% per jaar gegroeid, tot meer dan 600.000 motoren in 2008. Files in de Randstad, maar ook een behoefte aan vrijheid spelen hierin zonder twijfel een rol.

TOTAL denkt mee met motorrijders

Met nieuwe innovaties wil TOTAL Nederland N.V. het haar klanten steeds gemakkelijker maken. "Het is volledig in lijn met onze strategie om actief te luisteren naar de wensen van al onze klanten", stelt Algemeen Directeur Hans-Christian Gützkow. Dit geldt dus ook voor motorrijders. Daarom heeft TOTAL voor hen MOTO Point ontwikkeld, een speciaal tank- en wasconcept voor motoren. Bij tankstations is altijd voorzichtigheid geboden. Gemorste diesel geeft namelijk minder grip en maakt de kans op wegglijden van motor of berijder groter. Als motorrijder wil je je handen vrij hebben om te kunnen tanken. Helm af, waar laat je die. en afvullen zonder morsen. Bij het nieuwe MOTO Point is overal aan gedacht!

Robert Joore, Directeur Retail, is trots op dit unieke concept: "Het is innovatief, van hoge kwaliteit en ontstaan door te luisteren naar de specifieke wensen van een specifieke klantengroep, in dit geval de motorrijders."

Speciale pomp en wasbox voor motoren

Bij ieder MOTO Point is een afzonderlijke tankopstelling voor motoren, met een schone vloer die niet glad is, want er tanken uitsluitend motoren. Pomp en tankpistool zijn aangepast om morsen tijdens het aftanken te voorkomen en er is een handige helmhouder om voor het tanken je helm veilig te kunnen wegleggen.

Ook de wasbox is speciaal op motoren aangepast. Er zijn speciale zachte borstels, een korte spuitlans, zes verschillende wasprogramma's, lagedrukreiniging om lak en elektronica te beschermen, lucht voor banden en zorgvuldige droging en een spatwaterdicht kastje voor helm en handschoenen.

Kortom: allemaal voordelen die een motorrijder graag wenst.

2010: 10 MOTO Points in Nederland, 100 MOTO Points in Europa

Het eerste MOTO Point in Nederland is op 23 juni 2009 geopend bij de TOTAL-vestiging De Rietgraaf in Oosterhout (Gld). Op het circuit van Assen wordt komend weekend - tijdens de TT - het enige MOTO Point zonder wasbox in bedrijf genomen. En voor medio 2010 komen er nog eens 8 complete MOTO Points bij.

Kijk op www.total.nl voor alle geplande locaties.





http://www.total.nl