Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu

Tytsjerksteradiel en Dantumadiel gunnen opstellen ontwikkelingsvisie Kansen in Kernen aan Oranjewoud

In opdracht van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Dantumadiel gaat adviesbureau Oranjewoud een integrale visie opstellen voor het project Kansen in Kernen, dat naar aanleiding van De Centrale As wordt opgestart. De colleges van B&W van Tytsjerksteradiel en Dantumadiel hebben op dinsdag 16 juni ingestemd met de gunning van de opdracht aan Oranjewoud.

De integrale visie dient te leiden tot een maatschappelijk gedragen, financieel haalbare en heldere aanpak met een uitvoeringsstrategie voor de herwaardering van de doorgaande wegen in de dorpen Garyp, Burgum, Hurdegaryp, Feanwâlden, De Falom en Damwâld. Het doel van de herwaardering is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid. Dit is mogelijk, omdat na aanleg van De Centrale As minder verkeer door deze dorpen zal rijden.

Kansen in kernen

Kansen in Kernen is een project van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Dantumadiel. Voor de uitvoering van het project krijgen de gemeenten ondersteuning van de projectorganisatie De Centrale As van de provincie Fryslân.