Otis brengt voertuigen naar 94ste verdieping van hoogste gebouw op het Chinese vasteland 23/06/2009 13:07

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, June 23 /PRNewswire/ --
Otis Elevator Company heeft een unieke lift ontworpen en geïnstalleerd die wordt gebruikt om voertuigen naar de expositiehal op de 94ste verdieping te brengen in het hoogste gebouw van het Chinese vasteland. Deze lift is één van de 30 liften en 34 roltrappen die Otis geïnstalleerd heeft in het Shanghai World Financial Center (SWFC), een gebouw met 101 verdiepingen. Otis is een unit van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

"Otis is er trots op dat het op zo een unieke manier heeft kunnen bijdragen aan het indrukwekkende Shanghai World Financial Center," zei Otis President Didier Michaud-Daniel. "We weten dat de reeks geavanceerde technologieproducten van Otis in dit gebouw de duizenden passagiers vele jaren lang veilige, betrouwbare en efficiënte diensten zal leveren."

De lift voor voertuigen zal passagiersvoertuigen en andere zware ladingen in ongeveer twee minuten meer dan 90 verdiepingen vervoeren, van de begane grond tot de expositiehal. Deze lift, die een capaciteit heeft van meer dan 3 ton, is onderdeel van een uitgebreide installatie die Otis uitgevoerd heeft, waaronder 16 super dubbeldeksliften die ruimtebesparende oplossingen biedt voor zeer efficiënt vervoer binnen het SWFC.

De super dubbeldeksliften in het SWFC zijn de eerste liften van dit type die geïnstalleerd zijn in China. Dubbeldeksliften bedienen twee verdiepingen tegelijkertijd door middel van dezelfde schacht. Met dit ontwerp kunnen meer passagiers bedient worden dan in een configuratie met een enkel dek en een enkele schacht. Een super dubbeldekslift is voorzien van een schaarachtige verbinding tussen twee liftkooien waardoor de hoogte van de bovenste liftkooi aangepast kan worden. De aanpassing vindt plaats wanneer de lift beweegt en kan niet opgemerkt worden door de passagiers. Dit kenmerk geeft de ontwerpers flexibiliteit in het ontwerpen van gebouwen met verdiepingen met verschillende hoogten.

Dubbeldeksliften en super dubbeldeksliften besparen ruimte in een gebouw waardoor ruimte die normaalgesproken gebruikt zou worden voor het gebruik van een lift nu gebruikt kan worden als verhuurbare ruimte. Afhankelijk van het gebouw en de behoeften kunnen dubbeldeksliften tot 40 procent van het ruimtegebruik van traditionele liften besparen terwijl de transportcapaciteit met 30 procent stijgt.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en
serviceonderneming op het gebied van personentransport zoals liften, roltrappen en rolpaden. Otis heeft 64.000 werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Farmington, Connecticut, Verenigde Staten. Het bedrijf biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden, en onderhoudt wereldwijd 1,6 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, Verenigde Staten, is een is a gediversificeerd bedrijf dat geavanceerde technologieproducten en -diensten aanbiedt aan de gebouwen- en luchtvaartindustrie.

Contact:
Dilip Rangnekar
Director, Worldwide Communications & Marketing Support

+1-860-676-5992
Dilip.Rangnekar@Otis.com
Dilip Rangnekar, Directeur, Worldwide Communications & Marketing Support, Otis Elevator Company, +1-860-676-5992, Dilip.Rangnekar@Otis.com






-