Den Haag eerste stad met woonwijk op aardwarmte 23/06/2009 13:27

Stichting Vestia Groep

Schilderwedstrijd over aardwarmte, duurzaamheid en het milieu

Om het milieu te sparen, wordt het steeds belangrijker om duurzame energie te gebruiken. Aardwarmte Den Haag wil de kinderen in Den Haag Zuidwest hier ook bewust van maken. Daarom organiseert Aardwarmte Den Haag een kunstproject over aardwarmte, duurzaamheid en het milieu waar een teken- en schilderwedstrijd aan vast zit. Kinderen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen De Krullevaar en de Leyenburgschool doen hier aan mee. De wedstrijd startte op 19 juni bij groep 7 van de Krullevaar en op dinsdag 23 juni zal groep 6 van de Leyenburgschool gaan schilderen. Een medewerker van Eneco geeft de kinderen eerst een les over aardwarmte en andere vormen van duurzame energie. Aansluitend gaan ze onder begeleiding van kunstenaarscollectief SNOSJ tekenen en schilderen.

Prijzen
De deelnemende groepen kunnen mooie prijzen winnen en de winnende schilderijen worden groot in de wijk geëxposeerd aan de Leyweg op een 'wall of fame'. Een selectie van de tekeningen wordt ook gebundeld in een boekje van ansichtkaarten. De eerste prijswinnaar wint tevens een mooie prijs voor de hele klas. Deze en de overige prijzen zullen tijdens de prijsuitreiking in september bekend worden gemaakt.

Samen werken aan een beter klimaat
Aardwarmte Den Haag gaat de komende jaren circa 4.000 woningen en enkele bedrijven in Den Haag Zuidwest aansluiten op aardwarmte. Den Haag is de eerste gemeente in Nederland waar diepe aardwarmte wordt toegepast voor de warmtevoorziening van een woonwijk. Aardwarmte is een schone energiebron en al de partijen in Aardwarmte Den Haag werken graag samen mee aan een beter klimaat.

Partners
Er zijn zes partners die allemaal voor een gelijk deel meewerken aan het samenwerkingsverband Aardwarmte Den Haag VOF; Staedion, Vestia, Haag Wonen, Eneco, E.ON en de gemeente Den Haag.





http://www.aardwarmtedenhaag.nl