Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Oog voor kinderen bij herinrichting Brede Hilledijk

De Brede Hilledijk wordt een doorgaande weg tussen Katendrecht en de Kop van Zuid. Dat betekent een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Bij de herinrichting zal zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de veiligheid van kinderen. Zo komt er ter hoogte van de Hillekop één centrale oversteekplaats en wordt die wijk zo ingericht dat de kinderen in het middengebied blijven spelen en niet naar de Brede Hilledijk gaan.

Fluisterasfalt

Dat antwoordde dagelijks bestuurder Mieke van der Graaf 16 juni in de commissie Ruimtelijke Zaken na vragen van PvdA-leden Saffet Alpaslan en Remco van Vliet. Eerstgenoemde wilde weten waarom vanwege de basisschool niet was gekozen voor een 30 kilometer-zone. Van der Graaf benadrukte dat in het verleden is afgesproken dat de Brede Hilledijk een doorgaande weg wordt door aansluiting met de Laan op Zuid. Bij 50 kilometer komt er fluisterasfalt, dus minder geluidsoverlast. Daarnaast zal de weg niet toegankelijk worden voor vrachtverkeer.

Olifantenpaadjes

Bovendien, zo verzekerde de dagelijks bestuurder, zal de verkeerssituatie nauwlettend in de gaten worden gehouden. Als kinderen olifantenpaadjes maken over de dijk, dan doen we daar iets aan. Bewoners worden nog vóór de zomervakantie geïnformeerd over het aangepaste inrichtingsplan voor de Brede Hilledijk. Op de dag van de commissievergadering waren nog wat laatste gegevens binnengekomen en Van der Graaf zegde toe de volgende dag een datum te zullen prikken voor een informatieavond.

Inrichtingsplannen

De commissie maakte voor de vergadering een busrit langs gebieden in de deelgemeente waarvoor inrichtingsplannen in voorbereiding zijn. Behalve over de Brede Hilledijk waren er geen vragen van de politici. Dat betekent dat de plannen vóór de zomer kunnen worden vastgesteld door het dagelijks bestuur. Dat is noodzakelijk vanwege de voorwaarden voor beschikbare subsidies voor de uitvoering van de plannen. Het gaat om de inrichtingsplannen voor de Hillevliet, de Slaghekstraat/Laantjesweg, de Putsebocht, Dillenburg/Feijenoordkade, de Langegeer, de Rechthuislaan, de Atjeh-/Lombok-/Timorstraat, Brede Hilledijk en voor het Strandje/Hellingbaan.

Tekst: Emile Hilgers

Onder verantwoordelijkheid van de griffie