Gemeente Elburg


ISA Certificaat voor MFC Aperloo

ISA-certificaat voor MFC `Aperloo'

Op maandag 22 juni 2009 heeft wethouder G van der Velde aan de voorzitter van het VGH-bestuur, de heer J. ten Napel, met veel genoegen het ISA certificaat overhandigd. Hiermee is duidelijk dat de sporthal van multifunctioneel centrum Aperloo op 't Harde voldoet aan de strengste eisen.

Voor de ISA-certificering is het uitgangspunt om kwalitatief hoogwaardige sportaccommodaties te realiseren waarbij het belang van de sporter voorop staat. Bovendien heeft de opdrachtgever de garantie dat de accommodatie voldoet aan gestelde eisen en dat een bepaald kwaliteitsniveau is bereikt.

Bij oplevering van een nieuwe of gerenoveerde sportaccommodatie vindt een algehele onafhankelijke inspectie plaats. De keuring kan betrekking hebben op zowel binnen- als buitenaccommodaties. Binnenaccommodaties worden getest op aspecten als de relatie met de omgeving, de routing, toegankelijkheid en veiligheid, indeling, inrichting en afwerking van de ruimten.

Tevens vindt een sporttechnische inspectie van de sportvloer plaats. Daarnaast worden bouwfysische eisen als verwarming, ventilatie, verlichting, geluid en faciliteiten voor sporters, toeschouwers en bezoekers bekeken. Sportfunctionele aspecten als baanconditie, vlakheid, hoogteligging, belijning, afmetingen, laagdikte, stabiliteit, waterhuishouding, veerkracht, stroefheid en balgedrag worden hierbij uitvoerig nagegaan. Daarnaast wordt getest of de gebruikte materialen voldoen aan de gestelde eisen. Hiervoor worden materiaalmonsters getest in het speciaal daarvoor ingerichte laboratorium.

Bij het keuren wordt uitgegaan van eisen die zijn vastgelegd in Normbladen en het "Handboek voor Sportaccommodaties" van NOC*NSF. De normen zijn opgesteld door nationale en internationale normcommissies, waarin experts zitten uit zowel sportbonden als het bedrijfsleven. laatst gewijzigd: 23-06-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: ISA Certificaat voor MFC Aperloo | grootte: 2,05 kb