Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



Geen grote onrust over pakketmaatregel AWBZ

Nieuwsbericht, 23 juni 2009

Over de gevolgen van de pakketmaatregelen in de AWBZ bestaat geen grote onrust. Dit maakt staatssecretaris Bussemaker op uit haar contacten met cliëntenorganisaties, gemeenten, het CIZ en MEE.

Toch vindt Bussemaker het nog te vroeg om conclusies te trekken, schrijft zij vandaag in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer. Het herindicatietraject is nog maar net begonnen, de gewenningsperiode loopt nog en de monitors die cliëntenorganisaties en het CIZ hebben ingesteld, leveren nu pas de eerste gegevens op.

De staatssecretaris verwacht pas in het najaar van 2009 uitsluitsel te kunnen geven over de gevolgen van de pakketmaatregel.

Onderwijs en AWBZ

In de voortgangsrapportage gaat Bussemaker onder andere in op de afbakening onderwijs en AWBZ. Gebleken is dat door de maatregelen in de AWBZ kinderen in het speciaal onderwijs onvoldoende begeleid zouden kunnen worden. De staatssecretaris heeft besloten voor deze doelgroep de regels dusdanig aan te passen dat de toegang tot het onderwijs niet in gedrang komt.