Bijeenkomst Nobelprijswinnaars 2009: volg de gebeurtenissen online

Webblogs over de bijeenkomsten, livestreams en Twitter bieden u een opwindende blik op de discussies ter plaatse

LINDAU, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20090623 --

Slechts 580 uitverkoren jonge wetenschappers van 67 landen krijgen de kans om persoonlijke 23 Nobelprijswinnaars te ontmoeten bij het Bodenmeer omdat alleen zij zich hebben gekwalificeerd tijdens de internationale selectieprocedure als deelnemers aan de 59e Lindau Nobel Laureate Meeting. Van 28 juni tot en met 3 juli veranderen ze Lindau in het laboratorium voor de toekomst van de scheikunde. De organisatoren van de bijeenkomst zorgen er samen met hun partners voor dat wetenschapsenthousiastelingen in de hele wereld de gebeurtenissen bij het Bodenmeer vanuit de eerste rij kunnen volgen – virtueel dan wel te verstaan.

Dit jaar kunt u de weblog van de bijeenkomst in Lindau in twee talen volgen – Duits en Engels. Dankzij de bijdrage van Mars Incorporated kunt u uitgebreide rapportages van de 59e bijeenkomst van Nobelprijswinnaars volgen op www.scienceblogs.de/lindaunobel. De eerste voorbereidende verslagen staan nu al online.

Een internationaal team van acht bloggers blogt live tijdens de bijeenkomst. Naast verslagen over de afzonderlijke lezingen en podiumdiscussies, verrijkt met uitgebreide videointerviews met Nobelprijswinnaars, documenteren de weblogs ook de unieke sfeer in Lindau. De bloggers zijn er ook bij als de Nobelprijswinnaars en de jonge wetenschappers elkaar in kleine groepen ontmoeten voor de lunch of het diner, of als ze samen naar het eiland Mainau varen.

De weblog staat op de site German Scienceblogs en op de Amerikaanse moedersite www.scienceblogs.com. Die site werd in januari 2006 in het leven geroepen door de Seed Media Group en is de grootste community van bloggers in de hele wereld. Hij telt meer dan 70 onderzoekers en wetenschapsjournalisten. ScienceBlogs.de voegde zich begin 2008 bij die internationale community. Er zijn nu 30 weblogs actief op het Duitse platform.

Als vanaf2007 zijn de meeste lezingen en de beide podiumdiscussies van de 59e Bijeenkomst van Nobelprijswinnaars te bekijken als livestreamfeeds op www.lindau-nobel.de. Dankzij de subsidie van de vrijstaat Beieren en de Internationale Bodenseekonferenz [internationale conferentie bij het Bodenmeer] kunt u kijken naar de lezingen van de drie Nobelprijswinnaars in de scheikunde van het jaar 2008. Na de livefeeds blijven de feeds van de lezingen op de website beschikbaar. De twee podiumdiscussies zijn vermoedelijk uiterst interessant:Op dinsdag 30 juni gaat de discussie over de rol van de scheikunde op het gebied van duurzame energie. En dan op vrijdag 3 juli, tevens de laatste dag van de bijeenkomst, bespreken de presentatoren het verband tussen klimaatsverandering en duurzaamheid – met in de hoofdrollen onder anderen de Nobelprijswinnaars Mario Molina en Richard Schrock, de voorzitter van het intergouvernementeel panel over klimaatverandering (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) Rajendra K. Pachauri, en de schrijver en politiek wetenschapper Bjorn Lomborg.

De bijeenkomsten voor Nobelwinnaars hebben hun eigen Twitter-account dat u kunt vinden op www.twitter.com/lindaunobel, waardoor u snel op de hoogte kunt komen van de informatie over alle aspecten van deze jaarlijkse bijeenkomst. In de loop van de vergadering bieden de deelnemers en organisatoren u exclusief hun inzichten omdat ze direct met de online-gemeenschap communiceren. De bijeenkomsten van Nobelprijswinnaars hebben nu al meer dan 200 volgers, toegewijde volgers die enthousiast het nieuws van het Bodenmeer ontvangen.

De 59e Bijeenkomst van Nobelprijswinnaars in Lindau, van 28 juni tot en met 3 juli 2009:

http://lindau-nobel.de/2009_Meeting_Chemistry.AxCMS?ActiveID=1338

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bijeenkomsten van Nobelprijswinnaars te Lindau
Berichtgeving
Christian Rapp, + 49 (0) 8382 277 3115