Visa introduceert eerste commerciële mobiele betalingsdienst in Latijns-Amerika

Samenwerking met Telefónica en VisaNet Perú onderstreept toenemende vraag naar elektronische betalingen en diensten in Latijns-Amerika

SAN FRANCISCO & BARCELONA, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20090623 --

Visa Inc. (NYSE: V), wereldmarktleider in betalingsdiensten, heeft bekendgemaakt dat het in samenwerking met VisaNet Perú en Telefónica een programma voor mobiel betalingsverkeer gaat starten. Pago Móvil con Visa (Visa Mobile Pay) is een nieuwe dienst waarmee houders van een Visa-kaart in Peru voor producten en diensten kunnen betalen door gewoon via het draadloze netwerk een betalingsopdracht te geven. De dienst is beschikbaar voor rekeninghouders met een Visa creditcard of pinpas die is uitgegeven door de Banco de Crédito, de Interbank, de BBVA Continental of de Scotiabank in Peru.

Visa’s eerste commerciële programma voor mobiele betalingsdiensten in Peru, dat vandaag is aangekondigd op het tweede jaarlijkse GSMA-congres over mobiel geldverkeer in Barcelona, is het eerste programma in zijn soort in Latijns-Amerika. In de eerste fase zullen VISA rekeninghouders hun mobiele telefoon alleen kunnen gebruiken voor betaling van taxibedrijven en bloemenbezorgdiensten en voor het opwaarderen van hun prepaid rekening. In een later stadium zullen andere marktsegmenten worden toegevoegd, zoals bezorgdiensten voor farmaceutische producten, gasleveranciers en catalogusbedrijven.

“We naderen een mijlpaal in de betalingsbranche in Latijns-Amerika”, aldus Jurgen Wassmann, directeur “Emerging Products and Channels” bij Visa Inc. voor de regio Latijns-Amerika en de Cariben. “Visa brengt de toekomst van het betalingsverkeer naar Latijns-Amerika, met een technologie die het leven van consumenten gemakkelijker maakt doordat ze altijd en overal, snel en eenvoudig kunnen betalen.”

Pago Móvil con Visa is met name aantrekkelijk voor handelaren in afgelegen regio’s en voor mobiele bedrijven die geen toegang hebben tot een infrastructuur voor vaste telecommunicatie. De dienst biedt handelaren de mogelijkheid elektronische betalingen te accepteren via het draadloze netwerk, zodat ze geen traditionele (vaste) betalingsterminal meer nodig hebben. VisaNet Perú, dat de rechten op krediet- en debettransacties in Peru heeft verworven, zal de invoering van Pago Móvil con Visa begeleiden.

Van testfase tot commercieel gebruik

“De consumentenvraag naar veilige, efficiënte toegang tot mobiele financiële diensten neemt wereldwijd toe”, zei Tim Attinger, wereldwijd directeur “Product Development” bij Visa Inc., tijdens de toespraak die hij als hoofdspreker hield op de “Mobile Money Summit”, het congres over mobiel betalingsverkeer in Barcelona. “Wij zijn al vroeg begonnen met het wereldwijd opzetten van proefprojecten voor mobiele betalingstechnologie. En nu naderen we het omslagpunt waarop mobiele handel de testfase verlaat en commercieel volledig tot ontplooiing komt.”

De introductie van Pago Móvil con Visa komt slechts twee weken na de lancering van ‘s werelds eerste commerciële mobiele betalingsdienst van Visa voor kassatransacties waarbij gebruik wordt gemaakt van NFC-technologie (Near Field Comomunications). Het programma is mede aangekondigd uit naam van een aantal partners, namelijk Maxis, de grootste mobiele provider van Maleisië, met meer dan 11 miljoen abonnees, Nokia, ‘s werelds grootste producent van mobiele telefoons, en Maybank, een toonaangevende financiële dienstverlener in Maleisië. De introductie van de dienst betekent dat consumenten voor het eerst in de winkel een mobiele telefoon met NFC-functie kunnen kopen waarmee ze in winkels kunnen betalen, zodat ze de traditionele betaalkaart niet meer nodig hebben.

Visa brengt zijn expertise in betalingen mee naar de mobiele branche en werkt actief samen met exploitanten van draadloze netwerken, met financiële instellingen, met producenten van mobiele telefoons en met bedrijven die de platformen en de technologie leveren. Met zijn mobiele strategie wil Visa het bereik van zijn wereldwijde netwerk uitbreiden en zo mobiele financiële diensten binnen het bereik brengen van consumenten in opkomende en ontwikkelde economieën. Het bedrijf levert diensten voor mobiel betalingsverkeer en aanverwante diensten via samenwerkingsverbanden met providers en financiële instellingen op vijf continenten.

Over Visa Inc.: Visa Inc. exploiteert ‘s werelds grootste elektronische betalingsnetwerk voor de detailhandel. Visa Inc. zorgt voor de verwerking van betalingsopdrachten en levert platformen voor het betalen van producten. Dit omvat consumentenbetalingen d.m.v. creditcards en pinpassen, prepaid betalingen en commerciële betalingen, aangeboden onder de merknamen Visa, Visa Electron, Interlink en PLUS. Visa heeft een ongeëvenaard hoog acceptatieniveau in de hele wereld en Visa/PLUS is één van de grootste mondiale netwerken van geldautomaten ter wereld, dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid. Ga voor meer informatie naar www.corporate.visa.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Visa Inc.
Elvira Swanson, +1 415-932-2564

globalmedia@visa.com