SOLAR GARD LANCEERT OP NANOTECHNOLOGIE GEBASEERDE GLASFOLIE VOOR WAGENS DIE 99% VAN SCHADELIJKE UV STRALEN TEGEN HOUDT

Nieuwe Glasfolies weren 40% aan warmte
Ideaal voor automobilisten met de zomer in het vooruitzicht

ZULTE, België--(BUSINESS WIRE)-- 20090623 --

Dit jaar worden automobilisten opnieuw geconfronteerd met hitte in de auto. Duizenden families, sommige met huisdieren, zullen opnieuw lange, warme en onaangename uren in de wagen doorbrengen op weg naar hun favoriete vakantiebestemming. Niet zelden brengt dit urenlang fileleed met zich mee, langzaam aanschuivend in een oververhitte wagen.

De meeste volwassenen zijn zich terdege bewust van het gevaar van blootstelling aan ultraviolette stralen (UV). Vooral kinderen, ouderen en huisdieren lijden het meest onder deze lange uren in de auto. Niettegenstaande deze feiten, heeft minder dan vijf procent van de Nederlandse voertuigen glasfolie geïnstalleerd om passagiers te beschermen tegen schadelijke UV stralen en zonnewarmte, welke niet worden tegen gehouden door normaal autoglas.

Om dit probleem te verhelpen en met het vooruitzicht op een warme zomer heeft Solar Gard een serie van nieuwe glasfolies voor wagens gelanceerd op de Nederlandse markt. Solar Gard Ultra Performance glasfolies bestaan uit een op nanodeeltjes gebaseerde deklaag, waarin miljoenen microscopisch kleine deeltjes de infrarode straling van de zon onderscheppen. Hierdoor wordt 99 procent van alle schadelijke UVA en UVB-straling geblokkeerd en wordt tot de helft van alle zonne-energie geweerd wat de auto een koelere en meer constante temperatuur geeft.

Dit leidt niet alleen tot een verbetering van het comfort, maar het kan ook de behoefte aan airconditioning verminderen wat tegelijkertijd een efficiënter brandstofgebruik met zich meebrengt.

“Het is zoals het aanbrengen van een permanente, maar onzichtbare zonnebescherming op je autovenster”, zegt Lawrence Constantin, Regional Manager EMEA bij Solar Gard. “Het merendeel van Nederlanse automobilisten denkt er nooit aan hun kinderen in te smeren met zonnecrème als ze in de auto zitten, maar de dreiging van UV-schade is steeds aanwezig. Solar Gard glasfolie is één van de beste middelen om uw gezin te beschermen tegen zon deze zomer, en tegelijk koel te houden.”

Solar Gard’s op nanotechnologie gebaseerde folie interfereert niet met de elektronische signalen van satellietnavigatie, bandenspanning controle systemen, mobiele telefoons en radio. Het product is beschikbaar in 6 verschillende tinten die voldoen aan lokale wetten en tegemoet komen aan de wensen van de consument.

Indien je meer wenst te weten over hoe om te gaan met een hittegolf, zie dan ook het rapport uitgegeven door het Nederlands Ministerie van Volksgezondheid. Meer details op: Nationaal Hittplan Nederland.

CONTACT:
Sales contact: +32 (0)9 240 95 66
of
Pers contact:
Stephanie Delaey
+44 (0) 1252 717040

solargard@touchdownpr.com