Gemeente Tilburg

Debat over inbreng bewoners in woonomgeving 23 juni van 20.00 tot 22.00 uur in De Koninklijke Harmonie, Stationsstraat 26 In de structuurvisie Noordoost staat beschreven hoe het noordoosten van Tilburg zich de komende elf jaar moet ontwikkelen. Eén van de genoemde gebieden is Rugdijk- Kouwenberg, een groene uitleglocatie direct ten noorden van Tilburg-Noord. De ambitie is om hier een hoogwaardige woonwijk te ontwikkelen met een bijzondere uitstraling, die ook bereikbaar is voor de lage- en middeninkomens. Rugdijk-Kouwenberg moet een plek worden waar alle toekomstige bewoners zelf hun wijk en woning kunnen vormgeven: ook wel vraaggericht ontwikkelen genoemd. Vraaggericht ontwikkelen Vraaggericht ontwikkelen werkt anders dan traditionele projectontwikkeling. Omdat er vele keuzemogelijkheden zijn, wil de gemeente graag van inwoners uit Tilburg horen welke vorm van betrokkenheid hen het meeste aanspreekt. Daarom organiseert de gemeente Tilburg een debat op dinsdag 23 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de Koninklijke Harmonie aan de Stationsstraat.

Tijdens het debat staan vier vragen centraal: 2. In hoeverre willen bewoners hun eigen woning en woonomgeving mede vorm geven? 3. Wat betekent dat concreet voor de bewoners zelf? 4. Hoe zien Tilburgers de rol van de gemeente binnen dit proces?

Aanmelden Tilburgers die mee willen praten over de inbreng van bewoners in hun woonomgeving zijn van harte welkom bij dit debat. Graag vooraf aanmelden voor dinsdag 23 juni via email: danielle.geubbels@tilburg.nl of telefoonnummer 013 - 542 82 58.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.



Gemeente Tilburg