Hulpverleningsdienst Groningen


De Tamarisk uit Groningen wint de regioprijs van GROOTSTE FEEST VAN NEDERLAND!!
Gepubliceerd: 22 juni 2009, 15:45
Welverdiend! De Tamarisk vindt goed omgaan met alcohol van belang en neemt
als school een goede voorbeeldfunctie. De school houdt alle feesten voor ouders en personeel, in het bijzijn van leerlingen, alcoholvrij.

De campagne van het Trimbos-instituut, onder het motto 'Wie trots is op z'n kind geeft een feest zonder alcohol' is vandaag afgesloten. Maar liefst 3509 ouders van kinderen uit groep acht op bijna 400 scholen meldden zich de afgelopen maand aan op de site www.hetgrootstefeestvannederland.nl. Hoe meer aangemelde ouders, hoe meer kans de school van hun kind maakte op de hoofdprijs: een schoolfeest ter waarde van EUR 2500,- . OBS Den Akker uit Oisterwijk werd de gelukkige winnaar van deze hoofdprijs. De regioprijs gaat dus uit naar De Tamarisk in Groningen. Zij wonnen hiermee EUR 250,-.

De campagne, die in opdracht van het ministerie van Jeugd en Gezin werd uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGD-en en instellingen voor verslavingszorg, was bedoeld om aandacht te besteden aan het afscheid van kinderen uit groep acht en de overgang naar de brugklas. Voor deze kinderen betekent dat een nieuw begin. Kinderen uit groep acht voelen zich steeds groter, maar voor sommige zaken zijn ze echt nog te jong. Veel kinderen drinken als ze 11-12 jaar zijn voor het eerst, om erbij te horen, stoer te zijn of uit nieuwsgierigheid. Maar alcohol is ongezond voor een kind tijdens de groei. De hersenen ontwikkelen zich minder goed, wat invloed heeft op de schoolprestaties. Geen alcohol tot minstens 16 jaar is het advies.

Tijdens hun aanmelding konden ouders tegelijkertijd informatie over alcohol bij hun opgroeiende kind vinden, op discussies in het forum reageren en recepten van alcoholvrije cocktails uit wisselen met andere ouders.

GGD Groningen reikt op dinsdag 23 juni om 10.00 uur de prijs uit op de Tamarisk aan de van Ketwich Verschuurlaan 90 in Groningen.