Gemeente Gilze en Rijen

Nieuwe Boa actief in onze Gemeente

Stan Pagie is op 15 juni begonnen als 'buitengewoon opsporingsambtenaar' (afgekort 'Boa'). Hij gaat samen met collega Meram Çelik klachten en meldingen behandelen en er op toezien dat iedereen zich in de openbare ruimte aan de regels houdt.

Boa betekent 'buitengewoon opsporingsambtenaar'. Die ambtenaar kan optreden tegen overtredingen van de wet. Dat kan door iemand staande te houden. Of door een boete op te leggen.

Op welke overtredingen moeten de Boa's eigenlijk letten?

Vooral in de Algemene plaatselijke verordening (APV) staan heel veel voorschriften waarop de Boa's kunnen letten. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorig jaar zes onderwerpen genoemd die extra aandacht zullen krijgen. Voor alle duidelijkheid volgen ze hier nog een keer:
* overlast door hangjeugd ( de Boa's houden zich hiermee bezig in samenwerking met de wijkagent);
* verkeerd parkeren;

* loslopende honden, overlast hondenpoep;

* illegaal plakken (reclame en andere aankondigingen);
* illegale opslag van materialen;

* voorkomen van zwerfvuil (door tegen vervuilers op te treden).

Wat betekent dat voor U?

Op zichzelf betekent dit niets voor u. Tenminste, als u zich netjes aan de regels houdt. Als dat niet zo is, kunt u echter te maken krijgen met onze Boa's. Zij zullen u meestal eerst waarschuwen en wijzen op de regels. Maar als het nodig is, kunnen ze ook een boete opleggen.

Met wie werken de Boa's samen?

De beide Boa's werken nauw samen met de collega's van de afdeling Vergunningen en Handhaving. Dat zijn vooral de gemeentelijke toezichthouder en de bouw- en milieucontroleurs. De Boa's werken ook nauw samen met de wijkagenten.

Uw medewerking is belangrijk

De Boa's hebben het liefst dat iedereen zich aan de regels houdt. Maar als het nodig is gaan ze tot actie over. Dat is de nadrukkelijke wens van het gemeentebestuur. Wij rekenen op uw begrip en medewerking!

Zo kunnen we samen zorgen voor een veilige en schone woonomgeving.