Gemeente Bernheze


Informatiebijeenkomsten verkeerscirculatieplannen

De gemeente Bernheze organiseert informatiebijeenkomsten voor Nistelrode, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch over de verkeerscirculatieplannen die momenteel per kern opgesteld worden. Voor Heesch is al een Verkeerscirculatieplan (VCP) gemaakt. U bent van harte welkom.

Waarom verkeerscirculatieplannen?

Eind 2007 is door de gemeenteraad het Verkeersstructuurplan op hoofdlijnen vastgesteld. Dit plan geeft aan wat de visie van de gemeente Bernheze is op het gebied van verkeer en vervoer tot het jaar 2020. Omdat de inhoud van het plan globaal is, worden per kern ook verkeerscirculatieplannen aan dit structuurplan gekoppeld. Hiermee wordt nadere invulling gegeven aan concrete vraagstukken op het gebied van verkeer en vervoer in de gemeente Bernheze. Het doel van een VCP is om maatregelen aan te dragen voor de verkeersknelpunten en daarmee de (verkeers)veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid verder te verbeteren. Het resultaat is een lijst met gewenste verkeersprojecten voor de komende jaren.

Uw mening is belangrijk

Een VCP is erop gericht om tot het jaar 2020 (mogelijke) verkeersknelpunten te signaleren en analyses te maken over de wegenstructuur. Daarbij wordt gekeken naar fietsers, voetgangers, openbaar vervoer, autoverkeer en parkeren. Wij vinden het belangrijk om ook de ervaringen en suggesties van de inwoners van de kernen in de plannen mee te nemen.

Tijdens een informatiebijeenkomst lichten we eerst het waarom, wat en hoe van een VCP toe. Vervolgens krijgt de bijeenkomst een interactief karakter (workshop) en gaan we met behulp van kaarten bekijken waar bewoners knelpunten ervaren. Vervolgens gaan we samen in discussie over wat het onderlinge belang van de aangedragen punten is. Aan het eind van de bijeenkomst wordt een klankbordgroep samengesteld met vertegenwoordigers van verschillende groepen belanghebbenden. Zij worden in het vervolgproces geraadpleegd over de verdere invulling van het VCP.

Informatiebijeenkomsten

Wij nodigen bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden van harte uit voor de informatiebijeenkomsten over de verkeerscirculatieplannen. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur.

30 juni 2009: Heeswijk-Dinther, Cultureel Centrum Servaes, Raadhuisplein 24

2 juli 2009: Vorstenbosch, gemeenschapshuis De Stuik, Schoolstraat 14

6 juli 2009: Loosbroek, gemeenschapshuis De Wis, Schaapsdijk 27

7 juli 2009: Nistelrode, De Kanz, Maxend 6

Adresgegevens