Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

FME-voorzitter Kamminga:
"Succes deeltijd-ww aanleiding voor onbeperkte voorzetting."

Zoetermeer, 23 juni 2009 - FME is blij met het succes van de deeltijd-ww en pleit voor een onmiddellijke voortzetting van de regeling. Gisteren zette minister Donner de regeling stop omdat het budget van 375 miljoen op is. FME-voorzitter Jan Kamminga: "De afgelopen jaren zijn de sociale fondsen gespekt met circa 10 miljard dus het geld is niet op. Het kabinet dient zich aan te sluiten bij wat er in de samenleving leeft en net als wij die snelle besteding van 375 miljoen te beschouwen als een aanleiding voor een onbeperkte voortzetting."

Deeltijd-ww is voor bedrijven van groot belang voor het behoud van personeel dat later bij aantrekken van de economie weer hard nodig is. FME vindt dat stopzetten van de deeltijd-ww enkel tot onnodige ontslagen leidt. Kamminga benadrukt de sociale aspecten van de regeling: "Behouden van werk met uitzicht op weer een volledige baan is te verkiezen boven een uitzichtloos bestaan in de ww en uiteindelijk in de bijstand. Wij roepen de minister op de toch ruim beschikbare middelen in de sociale fondsen in te zetten ter voorkoming van werkloosheid."

Met de verruiming van het beschikbare budget loopt Nederland ook meer in de pas met de ons omringende landen, waar men begrijpt dat deeltijd-ww zeer aansluit bij wensen van werkgevers en werknemers.