Verslagenheid op Nyenrode om overlijden Karel Van Miert

23/06/2009 11:08

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 23 juni 2009 - De Nyenrode Business Universiteit, studentenvereniging de Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) en alumnivereniging de Voortgezette Compagnie van Verre (VCV) hebben met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van professor Karel Van Miert. Hij volgde in 2000 mevrouw Neelie Kroes op als President van Nyenrode en bekleedde die functie tot 2003. Van Miert was nog aan Nyenrode verbonden als hoogleraar Competition. Hij was een van de grondleggers van het Nyenrode Institute for Competition (NIC), waarvan hij tot op heden voorzitter was.

Henjo Hielkema, President van de Nyenrode Business Universiteit: "Wij zullen ons Karel Van Miert herinneren als een man met een grote expertise en een inspirerende stijl van leiding geven, immer op de mens gericht. Tijdens zijn Presidentschap werd het Dr. Albert Heijngebouw geopend, dat vandaag de dag het middelpunt van Nyenrode vormt. Persoonlijk heeft hij zich ook zeer ingezet voor het landgoed. De restauratie van het historische prieel in de rozentuin heeft hij gefinancierd uit opbrengsten uit zijn lezingen en andere publieke optredens. Het is een mooie herinnering aan een zeer gewaardeerd mens."

Désirée van Gorp, Directeur Nyenrode Institute for Competition: "Als hoogleraar Concurrentiebeleid was Karel Van Miert geliefd bij studenten. Hij deelde op een toegankelijke manier zijn kennis en brede ervaring rond het EU concurrentiebeleid. De combinatie van zijn passie voor dit onderwerp en grote betrokkenheid bij studenten maakten zijn colleges een unieke ervaring. Zowel studenten als staf delen dierbare herinneringen aan een geliefde hoogleraar en een bijzondere collega."





http://www.nyenrode.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (