Internationale Vierdaagse Nijmegen


Media Persberichten

Vrijwilliger bij de Vierdaagse?

Wat niet veel mensen weten is dat de Vierdaagse een vrijwilligersorganisatie is. Voorafgaand aan en tijdens de Vierdaagse zijn ca. 300 vrijwilligers actief. Sommige besteden - afhankelijk van hun functie binnen de organisatie - vele uren per week aan de Vierdaagse. Anderen werken met name tijdens de Vierdaagseweek. Daarnaast zijn tijdens de Vierdaagse ook nog zo'n 450 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis in touw. Zonder de inzet van al deze mensen zou de Vierdaagse in zijn huidige vorm niet kunnen bestaan.

De vrijwilligers die werkzaamheden verrichten voor Stichting DE 4DAAGSE doen dit binnen de verschillende afdelingen van de organisatie. Zo is er bijvoorbeeld een groep vrijwilligers die zich bezighoudt met de organisatie van de Vlaggenparade op zondagavond, de Intocht op vrijdagmiddag en met de muziek rondom het evenement. Andere vrijwilligers zijn bijvoorbeeld actief als bureaulist (een registratiebureau bemannen), controleur (op de route) of voor de dienst Logistiek of de dienst Parcoursen.
Er zijn veel verschillende werkzaamheden voor vrijwilligers binnen de Vierdaagse, maar al deze vrijwilligers hebben één ding gemeen: zij werken vol enthousiasme mee aan een geweldig meerdaags internationaal wandelevenement!

Heeft u ook interesse om als vrijwilliger te werken tijdens en/of voorafgaand aan de Vierdaagse? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens en interesses naar Stichting DE 4DAAGSE o.v.v. vrijwilliger. U ontvangt van ons een inschrijfformulier waarmee u zich aan kunt melden.

d