Gemeente Bodegraven


30 miljoen voor herstructurering Oude Rijnzone

20090622 overhandiging cheque handdruk_edit klein.JPG Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu investeert 30 miljoen euro in het project Oude Rijnzone. Het project Oude Rijnzone beslaat het gebied tussen Leiden en Woerden. Met de rijksbijdrage van EUR 30 miljoen worden bedrijventerreinen geherstructureerd, de bereikbaarheid verbeterd en goed ingepaste locaties ontwikkeld voor wonen en groen. De rijksbijdrage komt uit het Nota Ruimte budget en uit extra geld dat de Tweede Kamer heeft vrijgemaakt. Het project maakt onderdeel uit van Randstad Urgent.

Met de rijksbijdrage van EUR 30 miljoen die vandaag door minister Cramer beschikbaar is gesteld kan het werk in de Oude Rijnzone gaan beginnen. Belangrijkste opgaven in het project zijn de herstructurering van bedrijventerreinen, zorgen voor voldoende groen, goede bereikbaarheid en het opruimen van verrommeling.

"We zijn erg blij met deze mooie bijdrage van het rijk. Niet alleen omdat we het geld hard nodig hebben, maar ook omdat het rijk hiermee bevestigt dat de samenwerking tussen de gemeenten, het hoogheemraadschap en de provincie zeer waardevol is. Deze samenwerking is een voorwaarde om de Oude Rijnzone om te vormen tot een economisch vitaal gebied waar je goed kunt wonen, werken en recreëren", aldus gedeputeerde Tonny van de Vondervoort, voorzitter van de stuurgroep.