Subaru


SUBARU BENELUX

subaru rotsvast op 1e plaats in klanttevredenheid

Topscore in Duits ADAC-onderzoek

Hoofddorp, 16 juni 2009

De factor `klanttevredenheid' geldt als een groot goed in de autobranche. Het merk dat op dit punt optimaal presteert, weet zich verzekerd van een grote mate aan trouw van haar klanten. Wat dit betreft heeft Subaru bij onze oosterburen een prachtige prestatie neergezet. In het jaarlijkse ADAC AutoMarxX
klanttevredenheidsonderzoek eiste Subaru de nummer 1-positie voor zich op!

De Duitse zusterclub van de ANWB, de ADAC, organiseert het grootscheepse AutoMarxX-onderzoek sinds 2001. Dit jaar waren er liefst 33 automerken bij het onderzoek betrokken. Tot de criteria behoren niet alleen de mate van klant- en producttevredenheid, maar ook het merkimago en bepaalde milieu- en veiligheidsaspecten.

Ook de minste pech

In de categorieën `Overall Tevredenheid bij de Merken' en `Pechstatistieken' behaalde Subaru de hoogst haalbare `Idealnote' van
1,0. Subaru zette hiermee zowel Jaguar (1,13 punten), Porsche (1,27) als Honda (1,49) op achterstand. De topscore was uiteraard mede het gevolg van de veelgeprezen betrouwbaarheid van Subaru, die ook tot uiting kwam in de jongste Pechstatistieken van de ADAC. De Duitse evenknie van onze Wegenwacht houdt namelijk nauwkeurig bij welke merken al dan niet pechgevoelig zijn. In het rijtje minst pechgevoelige merken staat een merk fier bovenaan: Subaru. Dit is ook voor Subaru in Nederland een belangrijk gegeven, daar de Subaru-leveringsprogramma's in Duitsland en Nederland verregaand overeenkomen. Daarnaast vormt het een bevestiging van de uitkomsten van eerder gehouden soortgelijke onderzoeken, zoals nog niet zo lang geleden door de Consumentenbond. Immers, de grootste Nederlandse consumentenorganisatie heeft in haar speciale uitgave "Consumentengids Auto 2009" de Subaru Forester uitgeroepen tot "Betrouwbaarste auto"! Runners-up in de Pechstatistieken van de ADAC waren dit jaar Mitsubishi, Mini (beide 1,04 punten), Audi (1,17) en Mercedes-Benz (1,27).

Legendarische betrouwbaarheid

De opeenvolgende hoge noteringen in het jaarlijkse ADAC AutoMarxX-onderzoek (ook in 2005, 2006, 2007 en 2008 werden podiumplaatsen bereikt) bewijzen dat Subaru's constante ambitie om topproducten te ontwikkelen zijn vruchten afwerpt. Immers, de legendarische betrouwbaarheid van Subaru vertaalt zich in klanttevredenheid. En tevredenheid vormt weer een solide basis voor succes in de toekomst.