Gemeente Baarn

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hovius
Dhr. J.J. Hovius

De heer J.J. Hovius ontving op vrijdag 12 juni uit handen van de burgemeester van Baarn een Koninklijke onderscheiding. De heer Hovius krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet binnen de PvdA Baarn en voetbalvereniging T.O.V. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn 35-jarig lidmaatschap van de PvdA in de kantine van T.O.V.

De heer Jan Hovius (58) is vanaf 1974 actief lid van de Partij van de Arbeid. Zo is hij in de jaren zeventig acht jaar raadslid geweest en ook nu zit hij voor de PvdA in de gemeenteraad. Voor beginnende raadsleden verzorgde hij een leergang en coachingstraject. Hij is vele jaren bestuurslid geweest en is met grote inzet en toewijding betrokken bij het wel en wee van de Baarnse burgers.

Vanaf 1989 is de heer Hovius actief binnen voetbalvereniging T.O.V. Behalve het voorzitterschap gedurende elf jaar heeft hij diverse andere activiteiten binnen T.O.V. verricht. Hiervoor is hij tijdens het 75-jarig bestaan van T.O.V. op 7 maart 2009 benoemd tot erelid van de vereniging.
De laatste jaren is de heer Hovius ook actief als voorzitter en coördinator van het Cultureel Festival Baarn. Voor deze verdiensten is de heer Hovius benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgemeester van Baarn, de heer J. de Groot, reikte de onderscheiding uit tijdens de receptie van de PvdA Baarn in de kantine van voetbalvereniging T.O.V.