Senternovem

23-06-2009 | Facility manager van het jaar 2009: Ellen Soeters!

Ellen Soeters van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is medio juni verkozen tot Facility Manager van het Jaar 2009-2010. De verkiezing was onderdeel van de Algemene Ledenvergadering van FMN, die plaatsvond in de Heineken Experience in Amsterdam. Naast Ellen Soeters was ook Alberdien Kenbeek van Sanoma B.V. een genomineerde.

Ellen Soeters is werkzaam als directeur van het Facilitair Bedrijf bij het RIVM. Hier is zij ondermeer eindverantwoordelijk voor Huisvesting, ICT en Facilitaire Dienstverlening. Over haar verkiezing tot Facility Manager van het jaar zegt Soeters het volgende: "Ik vind de verkiezing heel eervol. Ik zie het als waardering voor de inzet van ons team en ik ben blij dat mijn thema Facilitair Leiderschap de leden aanspreekt, dat stimuleert mij om hier binnen de vereniging vorm aan te geven."

Verkiezingsstrijd
Omdat het succes van een facilitaire organisatie niet alleen wordt bepaald door de facility manager, maar ook door zijn of haar team, werd elke kandidaat in de verkiezingsstrijd bijgestaan door een teamlid. In aanloop naar de verkiezing is er met de genomineerden een uitgebreid interview in FMI, het verenigingsorgaan van FMN, gepubliceerd. Tijdens de verkiezing werd van elke kandidaat een filmpje getoond. Hierin introduceerden zij zichzelf, het team en de organisatie. Vervolgens presenteerden zij zich aan het publiek en namen deel aan het debat onder leiding van Lars Duursma, Wereldkampioen Debatteren. Het publiek heeft uiteindelijk de winnares gekozen.

Achtergrond
Met de Verkiezing van de Facility Manager van het Jaar beoogt FMN de professionaliteit van het vak verder te vergroten. Deelname aan de Verkiezing van de Facility Manager van het Jaar staat open voor een ieder die in Nederland werkzaam is als facility manager, FM-leidinggevende of eindverantwoordelijke voor een facilitaire organisatie.

Bekijk via newenergy.tv de opname van de uitreiking.