Ministerie van Defensie

Vorstin bezoekt Koninklijke Militaire School

23 juni 2009, 16.36 uur

Koningin Beatrix heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert. Zij liet zich door instructeurs, specialisten en aspirant-onderofficieren informeren over het onderwerp 'junior leadership'.

Leiderschapsontwikkeling bij jonge leidinggevenden heeft sinds 2007 prioriteit op de opleiding. In huidige missies, zoals bijvoorbeeld Afghanistan, treden Nederlandse eenheden vaak op in zogenoemde Combined Arms Teams, die bestaan uit een op de opdracht afgestemde mix van militaire disciplines en middelen. De samengestelde eenheden voeren risicovolle opdrachten uit onder bijzondere en complexe omstandigheden. Voor het slagen van de opdracht is leidinggeven essentieel.

Vorming

De KMS is het opleidingsinstituut voor alle onderofficieren van de Koninklijke Landmacht. Zij krijgen daar hun algemene vorming tot onderofficier. Daarna volgen de aspirant-onderofficieren elders in het land nog een vaktechnische opleiding.

Defensie zet haar onderofficieren overal ter wereld in. Zij keren regelmatig terug naar de KMS als voorbereiding op de volgende stap in hun carrière.