Gemeente Beuningen


Beuningen start zorgadviesteam 0 tot 4 jarigen
Op 3 juni hebben verschillende partijen een convenant ondertekend voor deelname aan het zorgadviesteam (ZAT) voor kinderen tussen 0 en 4 jaar.

Dit het zorgadviesteam start in het nieuwe schooljaar, in september. De GGD gaat dit team coördineren en de gemeente houdt de regie. Foto oprichting Zorgadviesteam

Afstemmen
In het zorgadviesteam worden kinderen en gezinnen besproken waarbij sprake is van `zware' problematiek en waarbij de zorg afgestemd moet worden tussen verschillende hulpverleners. Het ZAT heeft als hoofddoel het signaleren van problematiek, preventie en zorgtoewijzing. Hiermee willen we voorkomen dat zorgverleners langs elkaar heen werken.

Deelnemers
De partijen die het deelnemersconvenant hebben ondertekend zijn bureau jeugdzorg, de GGD, Mee integrale vroeghulp, logopedische dienst, stichting peuterspeelzalen gemeente Beuningen, NIM maatschappelijk werk, stichting weer samen naar school.

Voorbereidingen
Nu de ondertekening heeft plaatsgevonden, moet er nog hard gewerkt worden om te kunnen starten in september. Er is al een eerste bijeenkomst geweest met de deelnemers, waarin afspraken zijn gemaakt over de vergaderingen, de aanmelding van kinderen, de formulieren e.d. De gemeente hoopt hiermee de zorgverlening rondom de allerkleinsten te verbeteren en gaat er vanuit dat zorggezinnen sneller in beeld komen en ook beter in beeld blijven.