Ingezonden persbericht


Persbericht
5 juni 2009

WI ChristenUnie organiseert islamdebat in Utrecht

Op dinsdagavond, 23 juni, 20.00 uur houdt het WI van de ChristenUnie een stadsdebat over de islam in Debatcentrum Tumult in Utrecht.

"We zijn geen studeerkamergeleerden, maar gaan graag het debat aan," aldus Gert-Jan Segers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. "Na ons voorjaarscongres over de islam is het nu tijd om het land in te trekken en door te praten over de positie van de islam in Nederland en de integratie van moslims. Het is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen van dit moment."

In juni organiseert het WI daarom een aantal debatten. Plaatselijke en landelijke politici, christelijke en islamitische opiniemakers gaan met elkaar discussiëren in een Rondom 10-achtige setting. Op 23 juni is er een debat in Utrecht. Deelnemers op deze avond zijn André Rouvoet (minister voor Jeugd & Gezin), Haci Karacaer (publicist), Andreas Kinneging (rechtsfilosoof), Ahmed Marcouch (voorzitter deelraad Amsterdam-Slotervaart), Cees Rentier (stichting Evangelie & Moslims), Cynthia Ortega (Tweede Kamerlid), Mirjam Bikker (raadslid Utrecht) en Gert-Jan Segers. Het debat staat onder leiding van EO-presentator Herman Wegter. Iedereen is hartelijk welkom.

Andere stadsdebatten worden in Rotterdam en Groningen gehouden. Input van de debatten wordt meegenomen in de islamstudie die Gert-Jan Segers eind september zal publiceren.

Debat Utrecht, dinsdag 23 juni
Locatie: Debatcentrum Tumult, Domplein 5 te Utrecht Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Meer informatie: wi.christenunie.nl/islamtour
Contact: 033-4226969 wi@christenunie.nl