Gemeente Berkelland


Voorbereiding werkmarkt in volle gang!

In vervolg op de in februari gehouden Werkfabriek in Ulft en in het kader van het Aanvalsplan Achterhoek, Authentiek, Anders organiseert de Regio Achterhoek in samenwerking met de gemeente Berkelland, het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT) en VNO-NCW Achterhoek op dinsdag 23 juni een Werkmarkt. Centraal thema op deze markt: 'Waar vinden vraag en aanbod in de Achterhoek elkaar op het gebied van duurzaamheid en innovatie?'

'Beurs'
Johan Vennevertloo, wethouder van de gemeente Berkelland in een korte toelichting: "Je moet het zien als een soort beurs waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Dit alles met de bedoeling tot nieuwe 'groene activiteiten' te komen. Door elkaar op te zoeken versterken we de Achterhoek op dit punt. Er zijn al 30 kramen bezet en er worden presentaties gegeven. Bedrijven die op het gebied van energie, vervoer en duurzame bouwmaterialen actief zijn vullen bijvoorbeeld de kramen. Deze vormen het aanbod. Maar ook diverse overheden vullen vanuit de invalshoek 'inkoop' kramen om te laten zien wat de vraag is op het gebied van duurzaamheid.

'Carrousel'
Naast een levendige markt met stands van zowel ondernemers als gemeenten draait er in de Orangerie gedurende de eerste twee uur eveneens een doorlopende carrousel van workshops en inspiratiebijeenkomsten. Onderwerpen alsŽHet inkoopbeleid bij gemeentenÂŽ totÂŽ Hoe komen we tot één of een aantal gezamenlijke innovatieve kernproducten in de Achterhoek?ÂŽ komen hierbij aan bod.

Ben u bestuurder, raadslid, inkoper bij een gemeente of anderszins geïnteresseerd en wilt u deze markt graag bezoeken? U bent van harte welkom! Meldt u zich dan aan via bestuurssecretariaat@regio-achterhoek.nl, dan sturen wij u nadere informatie over het programma toe. Voor nadere informatie: www.regio-achterhoek.nl, tel. 0314-321200.

De Werkmarkt
'Vraag en aanbod samen voor de Green deal'
23 juni 2009, 17.00 tot 21.00 uur
Orangerie te Ruurlo