Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PERSAANKONDIGING

Datum: 12 ­ 07 -2009
| Gastcollege Arnold Heertje
| Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch (Onderwijsboulevard 215)
| Dinsdag 23 juni 14.45 ­ 16.30 uur
| Voor iedereen toegankelijk
Arnold Heertje geeft gastcollege op Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH - Emeritus hoogleraar, publicist en columnist Arnold Heertje geeft op dinsdag 23 juni een gastcollege op de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Dit gastcollege wordt georganiseerd door vier derde jaars bestuurskunde studenten aan de hogeschool. Het gastcollege zal gaan over het functioneren van bestuurders bij complexe beleidsbeslissingen met aandacht voor actuele discussies op het gebied van duurzaamheid en de financieel economische crisis. Het gastcollege begint om 14.45 en duurt tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Heertje
Heertje is econoom en publicist en liet zich in het verleden onder andere kritisch uit over de aanleg van de Betuwelijn en de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. In zijn laatste boek 'Echte Economie' schrijft heertje over wat in zijn ogen in de moderne economie is scheef gegroeid en de verhouding tussen schaarste en welvaart. Het gastcollege is onderdeel van een reeks gastcolleges georganiseerd door de derde jaars studenten van de bestuurskunde opleiding.

De studenten kwamen op het idee om Heertje uit te nodigen voor een lezing van wegen zijn ongezouten meningen aangaande bestuur en overheid. "Als toekomstig bestuurskundige is het belangrijk dat je kritisch leert kijken naar beleidsprocessen bij de overheid om daar vervolgens lessen uit te kunnen trekken. Wij zijn er van overtuigt dat Heertje een boeiend en leerzaam gastcollege zal geven" aldus Luc van Mil een van de organisatoren van deze lezing.

Toegankelijk
Het gastcollege is georganiseerd voor en door studenten van Avans Hogeschool maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De locatie is Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard 215 (collegezaal B001).Mensen die het college willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden via: pwhc.vangool@student.avans.nl of door te bellen met Peter van Gool 06-51643951

--------
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht