Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 23 juni 2009

---


Gouda Verdachte van handel in drugs aangehouden

De politie heeft vrijdagavond 19 juni een 50 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie was een onderzoek gestart naar de praktijken van de verdachte.

Vrijdag 19 juni werd er op meerdere locaties op afstand gekeken naar de handelingen van de verdachte. Hieruit kwam naar voren dat de verdachte vermoedelijk handelde in drugs. Twee gebruikers werden die avond nabij een sporthal aan de Sportlaan aangehouden en gehoord over het afnemen van drugs bij de verdachte. Bij één van de afnemers werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen en in beslaggenomen. De afnemers, een Zoetermeerder en een Rotterdammer, werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De verdachte en een andere afnemer werden later op de avond op de Prins Mauritsstraat aangehouden, nadat gezien was dat er wederom werd gehandeld in drugs. De politie heeft een doorzoeking verricht in de woning van de verdachte en trof een hoeveelheid drugs aan dat vermoedelijk voor de handel was bedoeld. In het weekend werd nog een aantal afnemers van de verdachte gehoord. Uit het onderzoek blijkt dat de afnemers belden met de verdachte waarna er drugs op afgesproken locaties of thuis werden afgeleverd. Regelmatig vonden er ook overdrachten plaats beneden in de omgeving van de portiek van de flat van de verdachte. De afnemers zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De politie doet nog verder onderzoek, onder andere naar de financien van de verdachte. De verdachte is maandag 22 juni voorgeleid aan de Rechter-commissaris die de verdachte in bewaring stelde.

--- einde bericht ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326