Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 23 juni 2009

Logica benoemt Henny Hendriks tot Managing Director Human Resources Nederland

Logica, de Europese ict- en zakelijk dienstverlener, heeft Henny Hendriks (57) benoemd tot Managing Director Human Resources Nederland. Henny begint per 1 juli in zijn nieuwe functie en volgt Theo Borgert op die Logica gaat verlaten. Henny is lid van de Nederlandse Management Board en rapporteert aan Wilbert Kieboom, CEO van Logica Benelux. Tevens neemt hij zitting in Logica's Global HR Leadership Team dat onder leiding staat van Group Human Resources Director Stephen Kelly.

Henny werkt sinds begin van dit jaar voor Logica en heeft in de afgelopen maanden als Managing Director leiding gegeven aan de divisie Financial Sector Nederland. Hij heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van Human Resources. In de afgelopen jaren vervulde hij verschillende hoge HR-functies bij onder andere Akzo Nobel en Atos Origin. Voor het laatste bedrijf was hij tussen 2000 en 2007 op verschillende posities actief. Hij was onder meer verantwoordelijk voor HR in Nederland en later tevens voor de dagelijkse bedrijfsvoering in onder andere de Benelux, Scandinaviƫ en de divisie Global Consulting and System Integration. Henny heeft gestudeerd aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en was daarna actief als officier voor de Koninklijke Luchtmacht.

Haye Mensonides (51), Managing Director Public Sector Nederland, neemt de taken van Henny als hoogste leidinggevende van de divise Financial Sector ad interim waar. Haye werkt sinds 1994 voor Logica en is sinds 2004 verantwoordelijk voor de divisie Public Sector.