Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Campagne 'doe nieuwe energie op. Algarve' van start

Reeuwijk, 23 juni 2009 - Per 15 juni is de vervoersreclamecampagne 'doe nieuwe energie op. Algarve' van start gegaan. Zeven weken lang staan de bussen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in het teken van de Algarve. De campagne is een initiatief van het Algarve verkeersbureau en is ontwikkeld in samenwerking met CBS Outdoor en BuroSix Communications. De vakantiebestemming Algarve moet door middel van de campagne een top-of-mind positie in gaan nemen bij de consument.

De foto van een van de prachtige Portugese stranden en de slogan 'Doe nieuwe energie op. Algarve' zijn met zorg uitgekozen om kort en krachtig uit te drukken waar de Algarve voor staat: een vakantiebestemming dicht bij huis die alle ingrediënten biedt die de Nederlander wenst. "Juist nu is het extra belangrijk om de Nederlandse toerist te wijzen op de goede dingen die Portugal te bieden heeft. Het toerisme uit Engeland loopt terug mede doordat de koers van de pond niet zo gunstig staat als voorheen. Nederlanders laten hun vakantie niet afnemen, ondanks de crisis. De keuze valt wel steeds vaker op een vakantiebestemming dicht bij huis; en juist dan is de Algarve een zeer interessant alternatief voor de vaak duurdere, buiten Europa gelegen zonbestemmingen. Voor ons des te meer reden om in de Nederlandse markt te investeren." aldus Ricardo Alfonso, marketing manager van het Algarve verkeersbureau.

Over de Algarve

De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat is de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek.

Voor meer informatie over de Algarve zie www.visitalgarve.pt

Fotobijschrift: Bus met reclame-uiting: 'doe nieuwe energie op. Algarve'.

###

Noot voor de redactie (