Gemeente Utrecht


Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 College steunt bewonersinitiatief groenstrook Jazzsingel Het college heeft besloten ruim ¤ 60.000,- uit te trekken voor een groenstrook aan de Jazzsingel in Terwijde. Bewoners van eiland 7 in Terwijde hebben een aanvraag voor het leefbaarheidsbudget ingediend voor de herinrichting van de groenstrook aan de Jazzsingel. In overleg met de bewoners is een inrichtingsplan gemaakt. Naast het bestaande hondentoilet komt een hondenspeelweide. Er komen speeltoestellen voor oudere kinderen en een kunstgrasveld dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Verder komen er bankjes en een picknicktafel voor bewoners om contacten te stimuleren. De verwachting is dat ook bewoners van andere eilanden gebruik zullen gaan maken van de nieuwe voorziening. De bijdrage komt uit het leefbaarheidsbudget. Het is de bedoeling om na de zomer de starten met de werkzaamheden.

Meer informatie: Jeroen Bos, 030 - 286 16 83


2 Inspraak over woningen Slingeraklaan/Zandweg 69A Bewoners en belanghebbenden kunnen reageren op de uitgangspunten voor woningbouw aan de Slingeraklaan/Zandweg 69A. Het college heeft het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPVE) hiervoor vrijgegeven. Omwonenden worden na de zomervakantie uitgenodigd voor een consultatiebijeenkomst.

Al enige tijd zijn er plannen om (starters)woningen te bouwen aan de Zandweg 69A/Slingeraklaan. Projectontwikkelaar Timpaan heeft de grond aangekocht en een plan gemaakt voor zowel woningen in het goedkope segment (starterswoningen) als in het duurdere segment. Ook is in het plan een fiets-/voetpadverbinding opgenomen naar de Zandweg (in het verlengde van de Houtrakgracht).

De voorwaarden voor de bebouwing en de openbare ruimte van het plan staan in het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPVE). Het SPVE ligt gedurende minimaal zes weken ter inzage. Tijdens deze periode wordt de consultatieavond gehouden. Geïnteresseerden worden dan geïnformeerd over het SPVE en kunnen hierop reageren. De exacte data worden gepubliceerd in Ons Utrecht en omwonenden worden met een wijkbericht uitgenodigd voor de consultatieavond.

Meer informatie: Jeroen Bos, 030 - 286 16 83


3 Verordening Wet Inburgering ter inzage
Naar aanleiding van een wijziging van de Wet Inburgering eind vorig jaar heeft het college vandaag ingestemd met aanpassing van de Verordening Wet Inburgering gemeente Utrecht 2009 en de keuze voor het zogenoemde 'vaststellingsstelsel'. Met het vaststellingsstelsel kan de gemeente Utrecht inburgeringsplichtigen voor wie zij dat noodzakelijk acht, verplichten een inburgerings- of taalkennisvoorziening te volgen. Dit wordt vastgesteld in een vaststellingsbeschikking. De belangrijkste reden voor de keuze voor het vaststellingsstelsel is dat het huidige aanbodstelsel te vrijblijvend is.

Het collegebesluit ligt vanaf 1 juli zes weken lang ter inzage bij:
* Informatiecentrum gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude) Open van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 177.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 - 13.00 uur.

* Bp;Balie Bureau Inburgering gemeente Utrecht, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling , Kaatstraat 1, Open van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.



Gemeente Utrecht