Gemeente De Bilt


Poolse delegatie op bezoek in De Bilt

Deze week is een gezelschap uit de Poolse gemeente Miescisko op bezoek in De Bilt. De gemeenten onderhouden een vriendschapsband met elkaar. Op maandag 22 juni is de delegatie uit Miescisko aangekomen. Op vrijdag 26 juni zal het gezelschap weer vroeg vertrekken naar Polen. In de tussentijd zal het gemeentebestuur van De Bilt hen warm onthalen.

Doel van deze stedenband is het onderhouden van contacten op cultureel en sociaal gebied en uitwisselingen organiseren tussen inwoners beide gemeenten. Het Poolse gezelschap bestaat uit Burgemeester A. Banazynski en een aantal raadsleden, aangevuld met hoofd van de afdeling Financiën van Miescisko. Samen met de stichting Razem (een particuliere stichting die zich richt op het onderhouden van contacten met Polen) is een gevarieerd programma opgesteld, met daarin een aantal excursies en ontmoetingen met leden van Razem, het college en van de gemeenteraad van De Bilt. Voor een soepel verloop van de gesprekken is een tolk aanwezig. De delegatie is ondergebracht bij diverse gastgezinnen in onze gemeente.

Dinsdag 23 juni
Deze dag staat in het teken van een ontmoeting met de leden van het college van De Bilt. De dag begint met een ontvangst in Jagtlust, met een rondleiding en uitleg over dit historische gebouw. Vervolgens is er een ontvangst in de collegevergadering. 's Middags staat er een excursie naar een palingrokerij in Spakenburg op het programma, met aansluitend een boottocht in aanwezigheid van burgemeester Van de Groep van Bunschoten - Spakenburg. De dag eindigt met een gezamenlijk diner in Maartensdijk.

Woensdag 24 juni
Vandaag brengt het gezelschap een bezoek aan Amsterdam. Daarbij is ook aandacht voor de Joodse gemeenschap aldaar. 's Avonds is er een gezellig samenzijn met de leden van de gastgezinnen, in de brandweerkazerne, verzorgd door de leden van de vrijwillige brandweer.

Donderdag 25 juni
In de ochtend staat het bezoek aan een zorgboerderij op het programma. De middag is vrij te besteden. De avond kent een wat formeler programma. De delegatie wordt officieel ontvangen door de gemeenteraad van De Bilt. De griffier, mevrouw J. van Berkel, zal een presentatie verzorgen over de taken en bevoegdheden gemeenteraad in De Bilt (en in Nederland).

19.00 uur Ontvangst gemeenteraad. Presentatie mw. Van Berkel. Gastgezinnen zijn welkom. 20.00 uur Aanvang raadsvergadering.
20.30 uur Korte pauze college en raad neemt afscheid van de gasten.

Vrijdagochtend is het vroeg opstaan voor de reis naar huis.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoon (030) 228 95 02.

Bilthoven, 23 juni 2009