Ingezonden persbericht


COLT sluit eerste fase van haar 'next gen' Europees datanetwerk af

Verbeterd datanetwerk tussen Europese lidstaten is een mijlpaal in COLT's Next Generation Solution Strategy

Amsterdam, 23 juni 2009 - COLT, een toonaangevende aanbieder van zakelijke communicatiediensten, heeft vandaag de eerste fase van haar Europees datanetwerk opgeleverd. Dit Europese netwerk maakt COLT's voice en data services tussen 34 grote Europese steden mogelijk. Daarnaast geeft het diverse klanten toegang tot COLT's Ethernet services.

Het verbeterde netwerk is reeds beschikbaar in acht* verschillende landen binnen de EU (inclusief Nederland), in het derde kwartaal van dit jaar zal het netwerk in de hele EU uitgerold zijn. Dit is één van de vele investeringen die COLT doet om te voldoen aan haar Multi Service Platform als onderdeel van de 'Next Generation Solution Strategy' in 2009. Het onlangs voltooide Carrier Ethernet netwerk is hier tevens een voorbeeld van.

"Dit is voor ons een grote stap voor het behalen van de doelstellingen die wij gesteld hebben in onze Next Generation Solutions strategie. COLT heeft nu één van 's werelds modernste en meest geavanceerde datanetwerken tot haar beschikking, zodat we klanten een nog betere en snellere service kunnen bieden. COLT heeft een duidelijke visie over hoe nieuwe Photonic technologieën klanten kunnen helpen met de manier waarop zij hun applicaties door Europa distribueren", verteld Dr. Alireza Mahmoodshahi, Chief Technology Officer bij COLT.

Klanten kunnen gebruik maken van verbeterde services met 1Gbps en 10 Gbps Ethernet alsmede 2.5 Gbps en 10 Gbps Wavelength services. COLT garandeert hierbij minder vertraging en meer flexibiliteit. COLT's netwerkoplossingen bieden klanten een kosten efficiënte, snelle en beveiligde connectie op Pan Europees niveau. Daarbij kunnen services sneller in gebruik worden genomen door een vereenvoudigde implementatie.

"Dit nieuw aangelegde netwerk zal een duidelijke verbetering inhouden van de manier waarop wij onze dataservices in Europa kunnen leveren. Het biedt ons de mogelijkheid aan de grote vraag naar high speed Ethernet op nationaal en internationaal niveau te voldoen". Vertelt Francois Eloy, Managing Director van de Wholesale divisie binnen COLT.

COLT maakt gebruik van technologie van Infinera; deze techniek is gebaseerd op Photonic geïntegreerde circuits. Hierdoor levert het netwerk hoge capaciteit verbindingen die een dataoverdracht tot maar liefst 1.6 Terabits per seconde mogelijk maken. Daarnaast wordt het gebruik aanzienlijk vereenvoudigd, is een snellere 'point en click' toepassing gegarandeerd en is deze technologie uiterst energiezuinig, waardoor capaciteit en energie bespaard blijven.

"Infinera is trots op de verkiezing tot partner voor dit gigantische project", verteld Jagdeep Singh, CEO van Infinera. "Door de uiterst efficiënte samenwerking met COLT heeft het opbouwen en uitrollen van het netwerk slechts drie maanden gekost. Dit is een van de snelste implementaties die wij wereldwijd ooit hebben gezien bij een netwerk op dergelijke schaal. Wij zijn er van overtuigd dat de snelheid en flexibiliteit van Infinera's Digital Optical Networking systeem COLT een duidelijke voorsprong geeft op haar concurrenten. Zeker wanneer men op uiterst snelle en accurate wijze wil inspelen op klantenbehoeften.

###


* Noot aan de redactie: Het netwerk is reeds live in acht landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Switzerland en de UK

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak en managed services aan grote bedrijven, het MKB en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net.

Over Infinera
Infinera levert Digital Optical Networking systemen aan kabelaars wereldwijd. Infinera's systemen zijn uniek op het gebied van gebruik van semiconductor technologieën; de Phonetic Integrated Circuit (PIC). Infinera's systemen en PIC technologie zijn ontwikkeld voor een meer eenvoudige en meer flexibele manier van enginering en operations, een snellere time-to-serve en de mogelijkheid om sneller onderscheidende services te bieden zonder de optische infrastructuur te hoeven herontwikkelen. Voor meer informatie bezoek http://www.infinera.com/

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Colt Nederland
Marketing Communications & PR Manager
Brigitte Buijs
Tel: +31 (0)20 888 20 20
Email: brigitte.buijs@colt.net

Industry analysts contact
Kirstie Phimister
COLT
Tel: + 44 (0)20 7390 3255
Email: industryanalysts@colt.net

Investment analysts/investors contact:
Gill Maclean
COLT
Tel: + 44 (0) 20 7863 5314
Email: gill.maclean@colt.net