Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Onderwerp: Zomer Festival

Datum: 21-06-2009

Actie: Gratis entree

Openingstijden: 10:00 - 16:00

Informatie: 030 677 85 15 (kantooruren) informatie@kasteeldehaar.nl
www.kasteeldehaar.nl

KASTEEL DE HAAR â~¼ ZOMERFESTIVAL - eerste editie bijna 10.000 bezoekers, de verwwachting was 5000!

Op zondag 21 juni van 10.00 - 116.00 uur vond bij Kasteel de Haar de eerste editie plaats van het Kasteel de Haar â~¼ Zomerfestival. De hele dag stond in het teken van straattheater, muziek, rondleidingen, picknicken, kinderactiviteiten, mooie verhalen en levendige ontmoetingen. De toegang was gratis en het kasteel en de tuinen waren vrij toegankelijk .

Meer dan de helft van het totale aantal bezoekers kwam zoals gehoopt met de fiets, mede te danken aan het mooie weer. In het park en de tuinen genoten zondag tijdens het festival de bezoekers o.a. van zon, muziek en zelf meegebrachte picknickmanden. Ook met de kleine bezoekers is rekening gehouden, vooral de optredens door Dirk Scheele en Cowboy Billie Boem werden druk bezocht. Diverse andere activiteiten, zoals de concerten in de kapel door de Van Swieten Society en in de rondleidingen (bijna 2000 bezoekers) door het kasteel waren enorm in trek.

Kasteel de Haar heeft met het Zomerfestival de ambitie om een bijzonder evenement te organiseren met name voor de bewoners uit de directe omgeving. Uitgangspunt is om Kasteel de Haar in de regio op de kaart te zetten als een prachtige plek voor recreatie, ontspanning en cultuur. Dankzij de gratis entree voor het festival kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met het kasteel, de tuinen en de vele activiteiten .

Met dank aan de steun van partners:
Het Kasteel de Haar â~¼ Zomerfestival is tot stand gekomen dankzij de bijdragen van: Provincie Utrecht, gemeente Utrecht, kfHein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel in Nederland. De herinnering aan de middeleeuwen krijgt hier levensgroot gestalte. Het kasteel, de indrukwekkende collectie kunstschatten, het omringende park en het bijbehorende landgoed vormen een schitterende eenheid.