Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Project voor Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen in Ruurlo

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor de bedrijventerreinen Schansekamp, Venterkamp en Everskamp in Ruurlo. Enige tijd geleden werd de intentieverklaring getekend door ondernemers, de gemeente Berkelland, politie, brandweer en MKB-Nederland. Hiermee spraken zij de intentie uit om de criminaliteit, overlast en onveiligheid op de bedrijventerreinen gezamenlijkheid aan te pakken.

Met het KVO-project hopen gemeente en partners het ondernemersklimaat én de aantrekkelijkheid van de bedrijventerreinen te verbeteren. Criminaliteit, overlast en onveiligheid vormen een hardnekkig probleem voor de ondernemers, bezoekers en omwonenden.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om samen met alle partners veiligheidsmaatregelen op te stellen en structureel te werken aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

In heel Nederland worden op dit moment veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. In de omliggende plaatsen Eibergen en Neede is het keurmerk al behaald. De ervaring die nu is opgedaan in deze en andere gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt fors toe. MKB-Nederland begeleidt dit soort bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door de inzet van procesbegeleiders KVO-B.

Trefwoorden Bedrijfsterrein
Mutatiedatum 23/06/2009