Gemeente Venray


23 juni 2009

Plan voor dertig woningen in Heide

Aan de Groeneweg in Heide kunnen ongeveer dertig woningen worden gebouwd, onder meer voor starters en ouderen. Burgemeester en Wethouders van Venray hebben ingestemd met het verkavelingsplan.

Het verkavelingsplan geeft in grote lijnen aan hoe de locatie ruimtelijk ontwikkeld moet worden. Het plan kent een gedifferentieerd programma dat voorziet in woningen voor starters en senioren en uit te geven kavels voor tweekappers en vrijstaande woningen. Ook zelfbouw behoort tot de mogelijkheden.

Het plangebied ligt aan de noordzijde van de Groeneweg en wordt ontsloten via een lus. Het plan kent een dorps en groen karakter en sluit goed aan bij de huidige ruimtelijke structuur. Het plan sluit ook aan bij de uitgangspunten van de ruimtelijke visie voor het kerkdorp Heide. Die visie is in 2007 door de gemeenteraad vastgesteld.

Behalve in ruimtelijke zin heeft de ontwikkeling ook een sociaal-maatschappelijke betekenis voor de kern Heide. Door de bouw van circa 30 woningen krijgt de leefbaarheid binnen het dorp een flinke impuls. Het verkavelingsplan wordt nog uitgewerkt in een bestemmingsplan.