Gemeente Venray


23 juni 2009

Gemeente en schoolbestuur Raayland eens over huisvestingsgelden

De gemeente Venray en LVO, het bestuur van het Raayland College, zijn het eens geworden over de nabetaling van de huisvestingskosten van het Raayland College. Als de gemeenteraad akkoord gaat, betaalt de gemeente het schoolbestuur EUR 540.000 voor de jaren 2006, 2007 en 2008.

De gemeente en LVO hadden een verschil van mening over de doorbetaling van de huisvestingsgelden van het rijk. De partijen hebben in 1999 afspraken gemaakt over de huisvesting van het Raayland College en de gelden die LVO hiervoor krijgt. Met ingang van 2006 heeft het rijk de gelden voor gemeenten anders verdeeld, onder andere voor het onderdeel huisvesting voor het voortgezet onderwijs. LVO vond dat het op grond van de nieuwe verdeling en de afspraken met de gemeente recht had op extra gelden. Volgens de gemeente was er geen sprake van extra gelden maar ging het slechts om een andere verdeling.

Medio 2007 spande de LVO een arbitrageprocedure aan. De arbitragecommissie heeft het schoolbestuur in het gelijk gesteld. Na het vonnis zijn partijen om tafel gaan zitten om de hoogte van het bedrag vast te stellen. Onlangs werden ze het eens over een nabetaling van EUR 540.000. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad over de vergoeding aan LVO. Het voorstel van het college staat 29 september op de agenda van de raad.