Ingezonden persbericht


Eerste onafhankelijke benchmark voor talentmanagement

Leiden/Londen, 23 juni 2009 - Op www.talentstrategyassessment.com is sinds deze week een gratis onafhankelijke benchmark beschikbaar voor organisaties om hun talentmanagement aan een kritisch en grondig onderzoek te onderwerpen. Bersin & Associates en StepStone ontwikkelden samen deze benchmark waarmee HR-managers snel peilen hoe hun talentmanagementstrategie zich verhoudt tot die van andere organisaties en die zwakke en sterke kanten blootlegt.

'Dit is het eerste volledig onafhankelijke vergelijkingsinstrument voor HR professionals wereldwijd. Met de benchmark bepalen zij de meest optimale talentmanagementstrategie, op basis van de beste internationale praktijkervaringen en op het juiste beheersniveau,' aldus Jim Cassidy, Chief Marketing Officer van StepStone.

De interactieve tool van Bersin en StepStone is kosteloos beschikbaar en behandelt 19 onderdelen van talentmanagement waaronder datamanagement, talenttrajecten, communicatie en samenhang met de organisatiedoelen. Daarbij evalueert de benchmark ook recruitment, interne mobiliteit, opvolgingsplanning, secundaire arbeidsvoorwaarden en de reputatie als werkgever.

'De meeste bedrijven lopen ernstig achter de feiten aan als het gaat om talentmanagement terwijl de huidige omstandigheden schreeuwen om bereidheid tot verandering. Daardoor maken organisaties lukraak en dus ongefundeerde belangrijke beslissingen over ontslagen en reorganisaties.' zegt Josh Bersin, president van Bersin & Associates.

De zelfdiagnose die de HR-manager binnen een kwartier met de benchmark maakt, vergelijkt de antwoorden met best practices en genereert scorekaarten die op elk van de 19 onderdelen de effectiviteit van de organisatie aantonen. De onafhankelijke benchmark geeft daarna nauwgezette aanwijzingen en aanbevelingen voor een betere talentstrategie. De resultaten kunnen ook besproken worden in een Strategy Discovery Session met experts van StepStone.

Over StepStone
StepStone is een leidende internationale leverancier van human capital management (HCM) software en diensten. De technologie van StepStone ondersteunt organisaties bij het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent. StepStone werd in 1996 opgericht in Noorwegen. Sinds 2000 is het bedrijf beursgenoteerd in Oslo en sinds 2008 ook in Londen,

StepStone beheert enkele van de grootste Europese talentennetwerken die werkgevers koppelen aan potentiële medewerkers en een complete reeks HCM softwareoplossingen bieden Via het uitgebreide talentnetwerk in Europa heeft StepStone inzicht in de behoefte en wensen van de arbeidsmarkt en kan StepStone hoogwaardige innovatieve HCM oplossingen ontwikkelen.

Het omvangrijke portfolio van software en diensten van StepStone stelt organisaties in staat efficiënte HCM processen in te richten zoals werving en selectie, talentmanagement, performance management, compensatiemanagement, vaardigheden- en competentiemanagement, carrière- en opvolgingsplanning, training en development management.

Per eind 2008 gebruikten wereldwijd meer dan 16.000 organisaties, waaronder leidende (internationale) partijen zoals Atos Origin, AkzoNobel, Deloitte, Deutsche Telekom, Lufthansa, McDonald's, Telefonica, Volkswagen, de Nederlandse Spoorwegen en Randstad, de software en diensten van StepStone. StepStone werkt in 16 landen met meer dan 900 mensen. Zie ook www.stepstonesolutions.nl en www.talentstrategyassessment.com.

StepStone Solutions mediacontact:
Veronique van Zanten
t: + 31 (0) 6 518 31 707
e: stepstonesolutions@koningvogel.nl

About Bersin & Associates
Bersin & Associates is the only research and advisory firm focused solely on research in enterprise learning and talent management. The company's WhatWorks® research and research-based services are designed to deliver actionable and practical guidance and to improve operational effectiveness and business impact. Bersin & Associates research members gain access to a comprehensive library of best practices, case studies, benchmarks, and in-depth market analyses designed to assist professionals in making fast and confident decisions. Research areas include planning and strategy, learning programs and delivery, talent management, leadership development, talent acquisition, technology and infrastructure, and measurement and analytics. Member benefits include strategic advisory services, briefings, forums, analyst interaction, and workshops. For more information see: www.bersin.com