Goedkeuring EU voor RWE en Essent

23/06/2009 20:17

Essent N.V.

Goedkeuring EU voor RWE en Essent

. Europese Commissie stelt voorwaarden aangaande de Duitse markt

. Afronding transactie gepland voor derde kwartaal 2009

Essen/Arnhem, 23 juni 2009 - RWE AG heeft vandaag goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor de acquisitie van het Nederlandse energiebedrijf Essent N.V.. Aan de goedkeuring zijn geen voorwaarden verbonden die de Nederlandse markt aan gaan. Zoals werd verwacht, heeft de Commissie wél voorwaarden geformuleerd die de Duitse markt betreffen. Gezien de verkoop van het meerderheidsaandeel van Essent in het gemeentelijk nutsbedrijf Bremen (Stadtwerke Bremen) is aan deze voorwaarden al voldaan.

"De goedkeuring van de Europese Commissie laat zien hoe goed RWE en Essent elkaar aanvullen, de verschillende bedrijfsactiviteiten overlappen elkaar nauwelijks. Beide partijen versterken elkaar en dat biedt garanties voor een zonnige en duurzame toekomst", zegt Michiel Boersma, CEO van Essent.

"Samen met Essent wordt RWE een meer Europees bedrijf. We zijn dan ook zeer verheugd dat de Europese Commissie de weg heeft vrijgemaakt voor deze grensoverschrijdende combinatie", zegt Juergen Grossmann, CEO van RWE, over de beslissing van Brussel.

De transactie (EUR 9,3 miljard) beslaat alle activiteiten van Essent met uitzondering van de afvalverwerkingsactiviteiten en de distributienetwerken. Naar verwachting wordt de transactie in het derde kwartaal van 2009 afgerond. "Nu kunnen we de expertise van Essent op het gebied van biomassa, gasopslag en energiehandel combineren met de financiële kracht van RWE. Dit is in het belang van onze klanten en stelt ons in staat beter geprijsde en milieuvriendelijke energie te leveren", voegt Juergen Grossmann eraan toe.





http://www.essent.nl