Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 23 juni '09
Betreft: Nieuwe burgemeester Dinkelland

Raad Dinkelland neemt besluit over nieuwe burgemeester

Op dinsdag 23 juni 2009 heeft de raad van Dinkelland de aanbeveling vastgesteld voor zijn nieuwe burgemeester. De raad beveelt bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan dat de heer mr. R.S. (Roel) Cazemier uit Dokkum per 1 oktober 2009 wordt benoemd tot burgemeester van Dinkelland.

Roel Cazemier is 50 jaar, gehuwd en vader van een dochter en een zoon. Hij is bestuursjurist en heeft een brede ervaring in het openbaar bestuur. Van 1991 tot 2008 heeft hij achtereenvolgens de gemeenten Ruinerwold, Ameland en Dongeradeel gediend als burgemeester. Vanaf 1 april 2008 is hij algemeen directeur van Stichting Omrop Fryslân. Roel Cazemier is lid van de VVD.

De burgemeestervacature Dinkelland is op 1 maart 2008 ontstaan door het vertrek van de heer mr. F.P.M. Willeme. Vanaf 15 maart 2008 tot 1 oktober 2009 is de heer J.G. Kristen waarnemend burgemeester.

De sollicitatieprocedure is verzorgd door een vertrouwenscommissie die daartoe op 2 februari 2009 door de raad is ingesteld. Op dezelfde datum heeft de raad de profielschets voor zijn nieuwe burgemeester vastgesteld. De werving heeft 23 kandidaten opgeleverd. De vertrouwenscommissie bestaat uit Jan Meinders, Alfons Steggink, Vincent Blokhuis en Jeannette Rikkink-Knippers, de vier fractievoorzitters uit de raad. De plaatsvervangend raadsvoorzitter Annette Zwiep-Rosens heeft gefunctioneerd als technisch voorzitter en wethouder Erik Kleissen en gemeentesecretaris Alex Damer zijn toegevoegd als adviseur. De griffier Rob Huitema is secretaris en tevens adviseur van de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft de opdracht van de raad, namelijk het verzorgen van de selectieprocedure en het doen van een aanbeveling op zeer constructieve wijze uitgevoerd. In haar advies aan de raad om Roel Cazemier aan te bevelen voor benoeming tot nieuwe burgemeester van Dinkelland was de vertrouwenscommissie unaniem.

Het streven is erop gericht dat de nieuwe burgemeester van Dinkelland op 1 oktober 2009 in functie treedt. Rond deze datum zal op passende wijze afscheid worden genomen van waarnemend burgemeester Kristen.




Gemeente Dinkelland