Eneco


Eneco neemt Nederlandse Ecostream activiteiten in zonne-energie over

Activiteiten Ecostream Nederland gaan zonder onderbreking door

Rotterdam, 23 juni 2009 - Eneco zet na het faillissement de activiteiten voort van Ecostream Nederland en neemt daarbij de medewerkers over. Hierdoor gaan de activiteiten van Ecostream Nederland zonder onderbreking door. Ecostream Nederland maakte deel uit van Econcern waarvan Eneco afgelopen week al kernonderdelen overnam. Over de overnamesom doen partijen geen mededelingen.

Ecostream Nederland is gespecialiseerd in zonne-energie systemen voor zowel consumenten als bedrijven. Onder de merknaam BeldeZon worden zonnepanelen en zonneboilers geleverd en geïnstalleerd. Eneco zet ook het Wonen++ concept van Ecostream voort. Dit is een totaalaanpak, waarmee huiseigenaren hun woning kunnen omtoveren tot een energiezuinig, duurzaam en comfortabel huis.

Met deze overname verstevigt Eneco haar positie in de markt voor duurzame energie. Eneco is nu marktleider in de particuliere en zakelijke markt voor zon-pv.

Eneco heeft ook interesse om de buitenlandse activiteiten van Ecostream over te nemen. Partijen zijn hierover nog met elkaar in gesprek. Bron: Eneco