Gemeente Westvoorne


Bijeenkomst 24 juni over jop en pannaveld

Op woensdag 24 juni om 19.30 uur vindt bijeenkomst plaats op het gemeentehuis waarop wordt gesproken over de plaatsing van de jop (jongerenontmoetingsplaats) en het pannaveld (klein verhard voetbalveld) in Rockanje. Dit in navolging op een eerdere avond in april dit jaar.

Deze werd toen georganiseerd o.a. naar aanleiding van de in 2008 gehouden bewonersavonden in het kader van het Wijkveiligheidsplan Rockanje. Daaruit kwam naar voren dat zowel inwoners, politie als jongeren een eigen plek voor de oudere jeugd missen in dit dorp. Eind 2008 is tevens een motie van de gemeenteraad aangenomen waarin dit signaal werd onderschreven en waarmee de opdracht werd gegeven een officiële ontmoetingsplaats aan te wijzen voor de jongeren. Belangrijk hierbij is dat de plaats bereikbaar moet zijn voor alle jongeren uit het dorp en dat deze niet al té afgelegen moet liggen, omdat sociale controle en toezicht door politie dan lastiger is.

Aan het eind van de eerste bijeenkomst in april, waar ruim 10 locaties werden besproken, werd duidelijk dat de meeste voorkeur uitging naar de Hoogvlietlaan en de Noordrand. De notulen hiervan zijn hier te vinden. Â

Â

Het uiteindelijke voorstel om de jop en het pannaveld tijdelijk, de eerste paar jaar, te realiseren op het grasveld aan de Hoogvlietlaan en te onderzoeken of ze kunnen worden opgenomen in het bestemmingsplan van de Noordrand is door de gemeente overgenomen.

Op woensdagavond 24 juni zal daarom voornamelijk gesproken worden over de vorm, afmeting, ondergrond, e.d. van de voorzieningen en over de randvoorwaarden waaraan door alle betrokken partijen moet worden voldaan. Wij hopen samen met alle partijen tot een compromis te komen. De bewoners rondom dit grasveld zijn hiervoor schriftelijk al uitgenodigd, net als de jongeren, jongerenwerkers, politie en schoolbesturen, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Â

We starten om 19.30 uur op het gemeentehuis in Rockanje.

Â

Mocht u vragen hebben over deze avond dan kunt u contact opnemen met mevrouw E.C. Rood (Bureau Welzijn, Onderwijs en Sport) op telefoonnummer 408041, of per email erood@westvoorne.nl.

Wijkveiligheid