100 Wajongers aan het werk in Slotervaartziekenhuis

24/06/2009 09:19

UWV < br/>
Slotervaartziekenhuis, UWV en Universiteit Maastricht werken samen

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis gaat in de komende twee jaar 100 jongeren met een beperking een werkplek bieden. Hierbij past het ziekenhuis een nieuwe methode toe, de participatieve werkaanpassing. De Universiteit Maastricht en UWV ontwikkelden deze nieuwe methode. Uniek is dat bestaande functies worden aangepast aan de (beperkte) arbeidsmogelijkheden van de jongeren. Het doel is om de Wajongers een duurzame functie aan te bieden. Snelle uitval, een veel voorkomend verschijnsel, moet daarmee voorkomen worden.

Op 23 juni tekenden mevrouw A. Dümig (raad van bestuur UWV), mevrouw A. Erbudak (raad van bestuur Slotervaartziekenhuis) en de heer F. Zijlstra (hoogleraar universiteit Maastricht) het convenant voor het experiment "Een passende baan in het Slotervaartziekenhuis". UWV financiert het experiment.

Het experiment is om meerdere redenen van groot belang. In deze tijd van economische crisis is het goed om, waar mogelijk, nieuwe banen te creëren. De zorgsector biedt daarvoor mogelijkheden, omdat er een grote behoefte aan personeel is. Het is voor het eerst dat in Nederland een zorginstelling samen met UWV zich op deze schaal en volgens deze methodiek gaat richten op het aanbieden van banen aan Wajongers. Het experiment richt zich specifiek op deze kwetsbare groep. Het aantal Wajongers groeit verder, terwijl juist zij in deze tijd extra moeilijk aan het werk komen.

Elementaire taken

De meeste Wajongers zijn goed in staat eenvoudige werkzaamheden (elementaire taken) verrichten in een gestructureerde werkomgeving met niet al te veel afleiding en voldoende begeleiding. De methode van de Universiteit Maastricht en UWV richt zich op deze elementaire taken. UWV gaat de bestaande functies in het Slotervaart ziekenhuis analyseren en geeft aan waar deze zo nodig aangepast moeten worden. Daarbij hoeft het niet alleen te gaan om verzorgende taken als koffie schenken of maaltijden rondbrengen. Gedacht kan ook worden aan het gezelschap houden van patiënten, maar ook aan de ondersteunende functies als schoonmaak en keuken- en kantinetaken.

Intensieve begeleiding

De werving van kandidaat-werknemers vindt plaats onder Amsterdamse Wajongers. Voor het Slotervaartziekenhuis is dit een bijzonder aspect om te participeren. In de visie van het ziekenhuis is, binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen, een focus op de eigen omgeving belangrijk. Een speciaal re-integratieteam van UWV zorgt voor de werving, selectie en voorbereiding op het werk van de Wajongers.

De universiteit van Maastricht zorgt voor intensieve wetenschappelijke begeleiding. Er komt een onderzoeksteam, onder verantwoordelijkheid van de hoogleraren Nijhuis en Zijlstra.

Medewerkers en leidinggevenden van Slotervaartziekenhuis krijgen een belangrijke taak. Zij gaan de Wajongers begeleiden op de werkvloer.