Gemeente Gilze en Rijen

Signaleren, melden, oplossen

Eerste informatiemarkt wijk- en buurtbeheer geslaagd

Op 14 juni 2009 presenteerden de gemeente Gilze en Rijen, woonstichting Leyakkers en de politie zich op een informatiemarkt wijk- en buurtbeheer. Het was de eerste keer dat de drie organisaties zich gezamenlijk presenteerden. De primeur was voor de braderie in Gilze.

Ondanks het slechte weer kwamen er toch veel mensen een kijkje nemen op de markt. Het thema 'signaleren, melden, oplossen' stond centraal. De drie organisaties hadden veel aandacht besteed aan de presentatie op de markt. Naast veel informatie over wat wijk- en buurtbeheer inhoudt, was er ook veel materieel aanwezig om te bekijken. Zo stonden er een veegmachine, tractoren, pompen, een politiemotor, rioolvoorzieningen en een hoogwerker opgesteld. Veilig Verkeer Nederland was aanwezig met een autosimulator om aan den lijve te ondervinden als je met een slok achter het stuur zit.

Vervolg

De markt krijgt een vervolg. Dit najaar is er op de jaarmarkt in Rijen weer een dergelijke informatiemarkt wijk- en buurtbeheer. Daarnaast willen de gemeente Gilze en Rijen, woonstichting Leyakkers en de politie meer samen optrekken met de inwoners van Gilze en Rijen om te zorgen voor een goede en prettige woonomgeving.

Informatie

Wilt u meer weten over wijk- en buurtbeheer en wat dat voor uw woonomgeving kan betekenen? Neem dan contact op met John Merkus, coördinator wijk- en buurtbeheer. Het telefoonnummer is 0161-290238 of per e-mail GJ.Merkus@gilzerijen.nl

Datum bericht: 24 juni 2009