Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 24-06-2009

Honden vergiftigd

ZEIST- Op zondag werd een hond vermoedelijk vergiftigd. Op zondagochtend liet een 38-jarige hondenbezitster uit Zeist haar 5 honden uit op een hondenuitlaatbos gelegen aan de Laan van Vollenhove. Omstreeks 13.00 uur diezelfde dag werd haar hond ziek en begon sterk te trillen. De hond werd bekeken door een dierenarts en hij bleek mogelijk te zijn vergiftigd door ratten of mollengif. De hond werd direct behandeld en erger kon worden voorkomen.

Een andere hondenbezitter in de buurt gaf aan dat zijn hond twee dagen eerder ook al behoorlijk ziek was geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen kunnen reageren via 0900-8844, district Binnensticht.

Geslagen

ZEIST- Op dinsdagmiddag werd een hondenbezitter geslagen. Omstreeks 17.55 uur liet een 73-jarige hondenbezitter uit Zeist zijn hond uit op de Kroostweg. Hij kreeg hier een discussie met een onbekende man over hondenpoep. Dit liep zo uit de hand dat de Zeistenaar een paar klappen kreeg met een stok. De man liep hierdoor enkele bloeduitstortingen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.