Gemeente Elburg


Handhavingsuitvoeringsprogramma 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Elburg heeft op 16 juni 2009 ingestemd met het handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) Bouwen en Milieu voor 2009.

Het HUP geeft zoals gezegd inzicht in alle handhavende taken die zijn ondergebracht bij de afdeling Bouwen en Milieu. In hoofdstuk 2 wordt de milieuhandhaving besproken. Het hoofdstuk begint met de wettelijke basis en vormvereisten van het HUP. In paragraaf 2.3 wordt een overzicht gegeven van de voorgenomen inrichtingsgebonden handhavingsactiviteiten. In paragraaf 2.4 is een opsomming gegeven van projecten, waaraan extra aandacht wordt besteed. Hierna wordt een overzicht gegeven van de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de uitvoering van de voornoemde handhavingsactiviteiten. In de laatste paragraaf wordt een conclusie getrokken naar aanleiding van de voorgaande paragrafen.

In hoofdstuk 3 staat de handhaving van de bouwregelgeving en aanverwante wetten centraal. Het hoofdstuk begint, na een inleiding over de wettelijke grondslag van het HUP, met een risico-analyse en prioriteitenstelling. Daarna volgen de voorgenomen activiteiten met betrekking tot het toezicht en opsporing in het kader van de Woningwet en de bestemmingsplanbepalingen. Paragraaf 3.4 beschrijft de voorgenomen activiteiten ten aanzien van het toezicht en opsporing in het kader van de reclame, sloop, aanleg en monumenten. Hierna volgen de bijzondere projecten. Hierna volgt een overzicht van projecten waaraan dit jaar extra aandacht wordt besteed. Vervolgens treft u een overzicht aan van de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de voorgenomen handhavingsactiviteiten. Hoofdstuk 3 sluit af met een conclusie.

In het laatste hoofdstuk (hoofdstuk 4) van het HUP wordt in paragraaf 4.2 een overzicht gegeven van de voorgenomen handhavingsactiviteiten in het kader van bijzondere wetten en openbare orde. In paragraaf 4.3 vindt u een overzicht van activiteiten waaraan wij extra aandacht zullen besteden. Hierna wordt inzicht gegeven in de benodigde en beschikbare financiële en personele middelen voor de uitvoering van de voorgenomen handhavingsactiviteiten en het hoofdstuk wordt afgesloten met het trekken van een conclusie.

* HUP 2009

laatst gewijzigd: 24-06-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Handhavingsuitvoeringsprogramma 2009 |