Gemeente Dirksland


Convenant Dorpsraad Dirksland ondertekend

Lachende gezichten in de raadzaal van de gemeente Dirksland als op dinsdagavond 23 juni jl. het convenant tussen de dorpsraad Dirksland en het gemeentebestuur wordt getekend.

Met de ondertekening van het convenant is de samenwerking tussen de dorpsraad Dirksland en de gemeente formeel bekrachtigd. De dorpsraad Dirksland start met vijf personen; mevrouw C. Bakker (voorzitter), mevrouw M. Muytstege (secretaris), de heer A. Goud (penningmeester), de heer M. Swemmer en de heer J. van der Baan.

De gemeenteraad heeft besloten voor elke kern in de gemeente Dirksland een dorpsraad in te willen stellen. Met de oprichting van de dorpsraad Dirksland heeft de gemeente Dirksland nu in iedere kern een actieve dorpsraad.

De dorpsraden vormen een onmisbare schakel tussen de gemeente en haar burgers. Een dorpsraad heeft tot doel de leefbaarheid in het dorp te bevorderen en functioneert als een klankbord voor de inwoners. Een dorpsraad is geen klachtenbureau. De dorpsraad is bevoegd de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies te dienen.

Bent u 18 jaar of ouder, woonachtig in de gemeente Dirksland en wilt u zich graag inzetten voor uw eigen dorp en de leefomgeving? Neem dan contact op met de secrataris van uw dorpsraad. Contactinformatie vindt u onder Algemene Informatie/dorpsraden op de gemeentelijke website.