KNWV

Berkhout en Westerhof aan de leiding

dinsdag 23 juni 2009

In het Noord Duitse Kiel gaan zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding in het damesklassement in de 470 klasse. Morgen 24 juni vaart het duo de laatste en beslissende medal race van dit World Cup evenement in Kiel.

Dit is het eerste officiële optreden van dit zeilduo dat pas in mei van dit jaar aankondigde samen te gaan werken in een campagne onderweg naar de Olympische Spelen van London 2012. Berkhout en Westerhof wonnen race drie en vier op 23 juni in een veld van 20 deelnemers.

Westerhof en Berkhout gaan als favorieten de medal race in. Ze hebben na vijf races maar vijf punten. Het Japanse duo Ai Kondo en Wakako Tabata staat op de tweede plaats met elf punten, voor de Deense vrouwen Henriette Koch en Lene Sommer (12 punten).

Ook de Nederlandse match race zeilsters doen goede zaken in Kiel. In deze nieuwe Olympische Elliott 6m klasse komen Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf hebben zich geplaatst voor de halve finale van het match racen. De Nederlandse zeilsters komen alle drie voort uit het zogenaamde Yngling project. Een opvallende
prestatie aangezien de Nederlandse zeilsters een aantal ervaren match racers achter zich laten zoals Lucy McGregor die dit jaar nog het EK match racen op haar naam schreef. De Nederlanders gaan als derde de halve finales in. Katie Spithill uit Australië is favoriet voor de eindoverwinning.

(foto Berkhout links en Westerhof, fotograaf Watersportverbond) (foto match racers Groeneveld, Bes en Van der Werf, fotograaf
www.kielerwoche.com)

Uitslagen zie: www.kielerwoche.com