Gemeente Delfzijl

Discussienota Participatiebudget naar de DAL-gemeenteraden

De gemeenteraden van Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL-gemeenten) gaan in september in een gezamenlijke raadsbijeenkomst visiekeuzes maken over de inzet van de nieuwe Wet participatiebudget. Dit doen zij aan de hand van de discussienota âVisie op de inzet van het participatiebudgetâ.

Participatieondersteuning

De nieuwe wet is in 2009 van kracht geworden en bundelt drie voormalige rijksuitkeringen: re-integratie, inburgering en volwasseneneducatie. Deze ontschotting creëert een betere samenhang tussen de drie participatieondersteuningen en zet de individuele klant centraal in een vraaggerichte dienstverlening. Het participatiebudget bevordert de actieve deelname van burgers aan de samenleving.

Â

Van discussie tot visie

De DAL-gemeenten en het rijk hebben de gezamenlijke ambitie dat alle burgers actief deelnemen aan de samenleving. Voor 2009 is het de bedoeling dat de DAL-gemeenten een gezamenlijke visie op de inzet van het participatiebudget formuleren. De discussie in september vormt de input voor de laatste wijzigingen in de definitieve visie. Deze visie wordt eind dit jaar voor vaststelling aan de raden aangeboden en moet leiden tot een definitieve âVisie op de inzet van het participatiebudgetâ.