Gemeente Delft

Start bouw 38 woningen in Harnaschpolder geeft vertrouwen weer

Begin april startte de woningcorporaties Woonbron en Vidomes met de bouw van hun projecten in Harnaschpolder Delft. Ook de bouw van koopwoningen in de Harnaschpolder gaat door zonder dat alle woningen op voorhand zijn verkocht. Het project Hoflandtuinen in de Harnaschpolder Delft zal in delen worden gerealiseerd. Voor de eerste 38 woningen zal in september 2009 de bouw worden gestart. Dit hebben Verwelius Projectontwikkeling en de gemeente Delft samen besloten.

Afgelopen januari startte Verwelius Projectontwikkeling, in een lastige huizenmarkt, met de verkoop van het project De Hoflandtuinen. Ondanks de economische crisis was een aantal typen woningen erg in trek. Potentiële kopers wilden echter pas kopen als zeker was dat de bouw doorging. Veel ontwikkelaars hanteren een minimaal voorverkooppercentage van 70%, waardoor in dit geval een impasse zou ontstaan.

De vraag naar mooie ruime woningen is en blijft onveranderd groot, blijkt ook uit de pas gepresenteerde 'woningmarktmonitor Haaglanden'.

Wethouder Ronald Vuijk: 'Wij geloven daarom in de plannen voor de Harnaschpolder. Met deze stap geven wij dit vertrouwen weer. De plannen zijn immers inhoudelijk niet aangepast'.

In nauw overleg met de gemeente heeft Verwelius daarom besloten om het project in kleinere fases 'te knippen' en zo de risico's en kosten beter beheersbaar te maken. Op deze manier kan voor de meeste van de verkochte woningen het project doorgang vinden. Wethouder Ronald Vuijk: 'Samen met Verwelius is de gemeente erg blij dat de impasse is doorbroken. We denken hiermee een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen. We gaan er vanuit dat als mensen zien dat er gebouwd wordt, ze ook gaan kopen. Ook zal de verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie een extra impuls geven'.

De 38 woningen waar het nu om gaat, zijn eengezinswoningen vanaf ¤ 299.500,-- v.o.n. en twee-onder-éÇén-kapwoningen met garage vanaf ¤ 442.250,-- v.o.n. Dee eengezinswoningen worden omringd door water en zijn gelegen aan/nabij het groene Hoflandenpark, met daarin diverse waterpartijen. De woningen krijgen een modern uiterlijk en de individualiteit van de woningen komt terug in de verschillende kleuren metselwerk en verscheidenheid in de gevels. Hiermee zijn het dé ideale woningen voor doorstromers op de woningmarkt, die opzoek zijn naar een grotere, luxe, maar ook duurzame en energie bewuste woning.

Harnaschpolder Delft wordt een waterrijke, groene woonwijk met circa 1.300 nieuwe woningen, op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Verschillende ontwikkelaars bouwen hier de komende jaren een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes in verschillende prijsklassen. De hoogwaardige architectuur en inrichting van de openbare ruimte geven de wijk een aantrekkelijk gezicht. Naast de woningen komen er een brede school, kinderdagverblijven en een woonzorgzone. Andere voorzieningen zoals winkels zijn er reeds op zeer korte afstand.

Voor de beschikbare woningen in de Hoflandtuinen, vindt u op www.brockhoff.nl meer verkoopinformatie. Meer informatie over Harnaschpolder Delft vindt u op www.wonentussendeschatten.nl.

Noot voor de redactie (