Ingezonden persbericht


Micro Focus lanceert Modernization Workbench v2.1

Eerste productrelease na overname Relativity ondersteunt CIO's bij herwinnen controle over belangrijke bedrijfsapplicaties

Hoofddorp, 24 juni 2009 - Micro Focus (LSE.MCRO.L), marktleider op het gebied van Enterprise-applicatiemanagement, -development en -moderniseringsoplossingen, introduceert Modernization Workbench v2.1. Deze oplossing ondersteunt CIO's bij beleidsbeslissingen en het begrijpen, analyseren en beheren van bestaande IT-applicaties. Daarmee ondersteunen CIO's het moderniseringsproces van applicaties en verbeteren zij flexibiliteit, stabiliteit en efficiëntie.

Modernization Workbench biedt managers en analisten inzicht in de structuur van hun bedrijfskritische applicaties. Hierdoor zijn bedrijven in staat prioriteiten te stellen en deze snel te vertalen in concreet beleid. De oplossing biedt bovendien een beter inzicht in complexe applicaties (van COBOL tot Java). Hiermee bouwen ontwikkelteams een centrale intelligente kennisbank op van hun eigen applicatieportfolio, wat de ontwikkeling en modernisering enorm versnelt.

Modernization Workbench werd aanvankelijk ontwikkeld door Relativity Technologies, Inc. Versie 2.1 is de eerste productrelease sinds de overname door Micro Focus in januari 2009. De nieuwe versie omvat een uitgebreidere support voor grote applicatieportfolio's en is het resultaat van de verbeterstrategie van het Relativity-productportfolio. Gebruikers kunnen nu Modernization Workbench op zowel IBM DB2® als Oracle installeren; de software ondersteunt tevens Windows Vista®.

Modernization Workbench ondersteunt ook andere Micro Focus-technologieën die ontwikkeld zijn om een moderniseringstraject te verbeteren. Daarnaast doet deze oplossing dienst als business intelligence tool voor bedrijfskritische applicaties. Modernization Workbench gebruikt analyses, visualisaties en rapportages om CIO's, IT-architecten, -analisten en -ontwikkelaars inzicht te bieden in de structuur van hun applicaties. Hierdoor is een bedrijf er zeker van dat schaarse middelen efficiënt en op de juiste wijze worden ingezet.

Ontwikkelaars kunnen binnen Modernization Workbench met één muisklik gedetailleerde applicatiedocumentatie en visualisaties inzien. IT-managers kunnen over de applicaties een extra laag leggen met beleidsinformatie en documentatie, waardoor ontwikkelwerkzaamheden beter aansluiten bij de bedrijfsstrategie. Daarnaast verbetert deze oplossing de kwaliteit van applicaties. Modernization Workbench doet dit door het markeren van inefficiënte code, het lokaliseren van dode code en verouderde applicaties, en het verminderen van risico's door het signaleren van onderlinge afhankelijkheden tussen applicaties.

"Inzicht in de complexiteit van het applicatieportfolio van een organisatie is een cruciaal onderdeel van het moderniseringsproces. Bovendien is inzicht essentieel om het maximale te halen uit deze bedrijfsinvestering", zegt Stuart McGill, CTO van Micro Focus. "De Modernization Workbench stel Micro Focus in staat om zijn klanten de meest complete moderniseringsoplossing op de markt te blijven bieden."

"Micro Focus wilde na de recente overname snel gebruikmaken van de kennis bij Relativity", zegt Melinda Ballou van IDC. "Wij denken dat gebruikers kunnen profiteren van deze samenwerking. Door de ondersteuning van deze gezamenlijke oplossing staan bedrijven sterker op de huidige moeilijke markt die steeds meer vraagt om efficiëntere applicatieportfolio's en moderniseringsinspanningen."

####

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.


Ingezonden persbericht